Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2020 10:25:30

Vyhošťování nelegálních imigrantů Řeckem je třeba podporovat!

Vyhošťování nelegálních imigrantů Řeckem je třeba podporovat!

Evropská komise a OSN chce vyšetřovat Řecko kvůli vyhošťování nelegálních imigrantů.

Česká televize odvysílala minulý pátek reportáž, ve které zaznělo, že EK spolu s OSN chce prošetřit přístup Řecka ve věci vracení člunů s nelegálními imigranty zpět, odkud připluly, jakmile překročí hranice řeckých vod. Řecko tím prý porušuje Úmluvu o lidských právech a právo na azyl.

Hnutí SPD je vlastenecké a demokratické hnutí, které vede nekompromisní politický zápas za nezávislost a suverenitu českého státu. Současná podoba evropské integrace je podle nás chybným projektem vytvoření evropského superstátu, který je spojen s faktickým oslabením a likvidací národních států a národů Evropy. Projekt stávající evropské integrace také přímo ohrožuje svobodu a demokracii v Evropě, kdy jeho součástí je řízená islamizace Evropy. Probíhající nelegální imigrace je počáteční fází konfliktu, který v konečném důsledku ohrozí svobodu, demokracii i samotnou existenci České republiky a našeho národa. Probíhající islamizace evropských zemí nepolevuje, což dokládají i počty nově příchozích imigrantů, kteří se chtějí do unijních zemí dostat za každou cenu.

Nejvíce postiženou zemí, kam míří nelegální imigranti, je v současné době Řecko, které dlouhodobě žádá Evropskou unii o pomoc při zvládání migrace. Místo pomoci od EU si ale vysloužilo obvinění, že v přístupu k imigrantům porušuje Úmluvu o ochraně lidských práv a základních svobod. Řecko prý dle EU přitvrdilo postoj vůči imigrantům připlouvajícím na jeho ostrovy, a proto chce prostřednictvím Evropské komise prošetřit svědectví, podle kterých řecká pobřežní stráž vytlačuje lodě s imigranty k tureckým vodám, a že těchto případů je v posledních měsících stále víc. Nelegálních imigrantů začalo do Řecka přicházet víc, protože Turci nehlídali hranice a nechávali čluny proplouvat dál, čímž umožnili tisícům imigrantům dostat se na řecké ostrovy. Evropská unie nedokázala dohodnout řešení této situace a přispěla tak k tomu, že v Řecku nastala katastrofální humanitární situace. Právě podmínky v uprchlických táborech, které vznikly na řeckých ostrovech, jsou častým terčem kritiky mezinárodních organizací pro pomoc imigrantům. Na řeckých ostrovech se v současnosti nachází téměř 40 tisíc imigrantů, tábory jsou proto přeplněné a životní podmínky tamních obyvatel alarmující.

Podle OSN se zprávy o nezákonných deportacích množí od března tohoto roku, kdy Turecko umožnilo imigrantům vstoupit do Evropy. Kritika míří na Ankaru i na Athény. Mluvčí Evropské komise Adalbert Jahnz se k situaci, že zadržené čluny s imigranty Řekové obrací zpět na moře, vyjádřil následovně: „Od řeckých úřadů očekáváme, že tuto záležitost vysvětlí, vše vyšetří a provedou nezbytná opatření.“

Hnutí SPD vnímá těžkou situaci Řeků v boji proti nelegální imigraci a přejeme jim, ať v úsilí ochrany svých hranic před nelegálními vstupy imigrantů nepolevují. Připomenu též nedávné aktivity bývalého italského ministra vnitra Mattea Salviniho ve věci zákazu vplutí lodí s imigranty k italským břehům, a jak to dopadlo. V tomto kontextu ještě zmíním nedávný projev maďarského premiéra Viktora Orbána v Evropském parlamentu, ve kterém se postavil proti diktátu Bruselu a vnucování imigrantů. V projevu mimo jiné řekl: „Každý národ, každý členský stát má právo podle sebe uspořádat život ve své zemi. My budeme chránit svoje hranice a určíme, s kým budeme žít pospolu.“

Zastáváme názor, že vrcholní lídři EU podporují příliv imigrantů do zemí EU, a proto nemají zájem problém s nelegální imigrací řešit. Našim řešením je vypsání referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama