Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2018 12:50:54 - Damph

Globální pakt stále hrozí!

4. září se hlasovalo o tom jaký je postoj ČR k druhému Globálnímu paktu, sněmovna to však odmítla řešit. Přitom je toto mimořádně důležité. V září to nakonec vyšlo a sněmovna s projednáním postoje k paktu souhlasila. Jak postupovat dále tentokrát, pohrozit mimořádným hlasováním?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2018 16:52:07 - Radek Rozvoral
Dobrý den Františku,
předseda vlády České republiky Andrej Babiš v pondělí řekl, že je proti tomu, aby Česká republika podpořila Globální pakt OSN o uprchlících. Přesto ten samý den Česká republika tento pakt o uprchlících podpořila na Valném shromáždění OSN! Vláda Andreje Babiše tímto zcela zřejmě poškodila české národní zájmy. Proto hnutí SPD navrhlo na úvod jednání úterní schůze Poslanecké sněmovny mimořádný bod s názvem „Informace vlády o Globálním paktu OSN o uprchlících“. Hnutí ANO a ČSSD bohužel projednávání tohoto bodu vetovaly. To je naprosto nepřijatelné. Na vládu budeme nadále vykonávat tlak, abychom hájili zájmy českých občanů a náš program. Proto jsme zahájili sběr podpisů poslanců na vyvolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k této problematice.
Hezký zbytek dne.