Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2019 14:34:44 - Sidonius01

Neziskovky

Dobrý den, pane poslanče,
stále se hovoří o "politických" neziskovkách a o neziskovkách financovaných ze zahraničí. Nedávko NKÚ zjistil značné problémy s jejich financováním. Kdy už konečně najdou naši zákonodárci odvahu a začnou dělat v této oblasti pořádek. Nebaví mě podporovat ze svých daní vymývání mozků na školách nebo jiné ovlivňování ve veřejném prostoru.
Pěkný den přeje ZC

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2019 18:16:37 - Radek Rozvoral

Dobrý den.

Hnutí SPD si je vědomo, že bez činnosti některých neziskových organizací by se např. v sociální oblasti omezila pomoc a podpora zdravotně postiženým, starým lidem, invalidům a dalším, kteří si vyžadují dlouhodobou péči. Též podporujeme investice do sportu, a to hlavně do toho masového, který slouží široké veřejnosti a především našim dětem.

Naneštěstí ale existuje mnoho neziskových organizací s politickým programem, kteří uvedené dotace využívají pro prosazování svých ideologií a drtivou většinu obdržených finančních prostředků rozdají na platy svých zaměstnanců. Činnost takzvaných neziskových organizací s politickým a ideologickým programem považujeme za zásadní ohrožení demokracie. Dnes jsou úzce propojeny na činnost státní správy a realizují ideologické a politické cíle za veřejné prostředky. Proto je žádoucí zakázat jejich financování z prostředků státního rozpočtu a svým tlakem na vládu se o to také snažíme a budeme v tom i nadále pokračovat.

Hezký zbytek dne.