Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.10.2020 13:18:39 - levicový intelektuál

Superhrubá mzda

Dobrý den pane Rozvorale, pracuji od 15 let a dostal jsem rakovinu, invalidní důchod mi vyměřili 8900. Proč chcete zrušit superhrubou mzdu, když kdejakej doplňovač regálu bere 24 tisíc čistýho a ještě na nás důchodce útočej.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.10.2020 12:05:18 - Radek Rozvoral
Dobrý den,
v České republice je velmi vysoké zdanění práce a proto každé snížení daní je pro pracující občany přínosné. Hnutí SPD bude podporovat každé snížení daní, které bude pomáhat slušným a pracujícím lidem. Na druhou stranu je ale potřeba, aby vláda snižovala zbytečné výdaje. Je nutné zdanit zahraniční korporace, nedávat peníze nepřizpůsobivým, politickým neziskovkám, solárním braonům a zrušit škodlivou inkluzi ve školství nebo zbytečné nákupy zbraní. Zastavit je nutné také výdaje na státní správu. To, že Vám byl vyměřen takto malý důchod, je také špatně, proto jsme navrhli zákon na zaručený minimální důchod ve výši 14.000,-Kč. Vláda hnutí ANO a ČSSD nám ho sice zamítla, ale my ho i nadále budeme prosazovat. Hezký zbytek dne.