Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.05.2021 15:28:42 - bierreth

Tezba Lithia v Hornim Slavkove na Karlovarsku

Dobry den,
chtela bych se dozvedet jak vypada situace tezby Lithia v Hornim Slavkove na Sokolovsku.Jestli je pravdou,ze se jedna o firmu Sanaka Indrustry.Dokonce jsem se docetla ze by mel byt miliardar Karel Jenecek.Zajima se SPD o tezbu tohoto Lithia ktere by statu CR pomohlo odstranit ty miliardove dluhy,aby nakonec z toho jako vzdy stat nemel prakticky nic jen zdevastovany Karlovarsky kraj kde je obrovska nezamestnanost.Dekuji za odpoved

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2021 13:19:07 - Radek Rozvoral
Dobrý den a děkuji za dotaz. Hnutí SPD od svého založení prosazuje, aby veškerý zisk z nerostného bohatství zůstal v České republice. Proto jsme také do tzv. horního zákona navrhli a prosadili zpřísnění podmínek ochrany státního nerostného bohatství s tím, aby těžařské společnosti měly za povinnost mít sídlo v České republice a aby byla povinná kontrola a souhlas Ministerstva průmyslu a obchodu ČR při převodech obchodních podílů.
Hezký zbytek dne.