Radomír Pieter

  • HOZK
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2016 13:12:07

Na jaké politiky si dát pozor?

Na jaké politiky si dát pozor?

Pozor si musíme dát na populisty a ty, kdo šíří nenávist. Nenávist je špatná a zatemňuje mysl. My ale potřebujeme mít mysl čistou, mysl připravenou promyslet si strategii jak zvládnout to, co nás čeká.

 Dívám se kolem sebe a vidím různé skupiny lidí, nějaká sluníčka a vedle nich větší množství lidé, kteří si neuvědomují vážnost situace. Dále vidím lidi, kteří si vážnost situace uvědomují, ale nic nedělají, a vedle nich vidím ještě takové osoby, které chtějí něco dělat a také dělají, ale vlastně vše jen zhoršují místo toho, aby pomohli. A právě o těch posledních chci napsat tento článek.

Zapnu Facebook a vidím hned několik příspěvků o Prague pride (pochod homosexuálů) a o tom, jaké jsou to zrůdy, úchylové, vidím příspěvky o tom, jak máme jít postřílet politiky, muslimy, sluníčka a já nevím koho ještě. Ale nevidím nic o tom, co nás čeká a jak se na to máme připravit. Nevidím nic o tom, že se máme přestat hádat kvůli malichernostem a máme se spojit v jeden národ, že máme budovat kolem sebe české tradice a kulturu.

Dnes je velmi těžká doba, většina z nás cítí ve vzduchu, že se blíží něco velkého, a máme z toho obavy. Tento strach nám ale často zastírá mysl a my poté nedokážeme relevantně zhodnotit svůj postoj a své další kroky a jednání. 
Kdo zná historii a sleduje co se děje v Evropě, tak ví že se blíží období velkých změn, ví že nejsme daleko od otevřených nepokojů a občanských válek v Evropě, že je nyní značné napětí mezi některými mocnostmi a aliancemi a zuří studená a informační válka, od které není zase tak daleko k válce skutečné. Na nás je nyní, abychom se dle svých možností připravili na nejhorší, ale současně se všemi svými silami pokusili ovlivnit budoucnost Evropy a nepodporovali zhoršování situace.

Pozor si musíme dát na populisty a ty, kdo šíří nenávist. Nenávist je špatná a zatemňuje mysl. My ale potřebujeme mít mysl čistou, mysl připravenou promyslet si strategii jak zvládnout to, co nás čeká.

Není úkolem tohoto článku zabývat se krizí mezi NATO a Ruskem a rizikem ozbrojeného konfliktu. To moc ovlivnit nemůžeme. Co ale můžeme ovlivnit je rozpad Evropy, který už nastal.

Fakta jsou, že čelíme cílené invazi a pokusu o likvidaci Evropy a evropské kultury. Evropa je nyní v rozpadu a tedy i vystavena velkému riziku, že nebude schopna reagovat a bránit se. Evropa byla vcelku dlouho bez válek a tudíž nemá příliš silnou armádu a bohužel z muslimských zemí přichází její zhouba, kterou si sem sami zveme. To si musíme uvědomit a připravit se na to, ale nesmíme šířit nenávist, od které už je jen kousek k válce. A hlavně se nesmíme hádat kvůli malichernostem sami mezi sebou. Musíme vyřešit krizi a hádat se můžeme potom. Když budete na lodi, která se bude potápět, tak se nebudete hádat kdo je v té či oné straně, nebudete řešit, že ten či onen je vám nesympatický, nebudete řešit kdo vám snědl jogurt, kdo se snaží postarat se o opuštěné dítě, kdo je homo a kdo hetero, kdo má tanga a kdo trenky. Všichni do jednoho a společně se budete snažit ucpat tu díru, kterou do lodi teče voda. Proč? Protože vám půjde o život, stejně jako je tomu teď.

Nevěřte populistům a lidem šířícím nenávist, věřte lidem, kteří používají rozum a taktiku. Ve válce nevyhrává generál, který křičí a žene vojsko bezhlavě kupředu. (občas vyhraje bitvu, ale s jakými ztrátami?) Ve válce vyhrává generál, který si sedne a promyslí si další postup, taktiku, místo a čas bitvy. Generál, který se nezabývá zbytečnostmi, ale bojuje tam, kde je to nejdůležitější. Opustí menší pevnost, aby dobil větší a nakonec vyhrál.

Musíme se přestat hádat, přestat šířit nenávist a zlo. Musíme se připravit (viz článek Současná situace v Evropě) a musíme se snažit najít cestu sami k sobě a lidem kolem sebe. Místo vyhledávání sporů si podat ruce. Prý jsme křesťanská společnost, tak se sejděte v kostele a podejte ruku svému sousedovi. Neřešte, hlouposti, nenadávejte na homosexuály a jejich projevy na Prague pride (je jich 4 - 10%, ale kvůli několika exhibicionistům budeme nadávat na všechny), nenadávejte sousedovi, že seká zahradu v neděli, myslete na to, že pomoc právě toho souseda možná budete někdy potřebovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama