Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2017 22:07:00

Kartelu Zeman-Babiš je třeba personálně čelit

Kartelu Zeman-Babiš je třeba personálně čelit

Jsem jednoznačným zastáncem toho, aby ČSSD jako suverénní politická strana nominovala svého kandidáta na prezidenta. Vzhledem k posledním krokům a chování M. Zemana si nedovedu představit podporu jeho kandidatuře.

Povinností ČSSD jako demokratické strany je čelit mocenskému paktu Zeman – Babiš, který se evidentně opírá o spojenectví se současným předsedou KSČM V. Filipem. Tato skrytá mocenská koalice se po sněmovních volbách může stát smrtícím koktejlem pro demokracii v naší zemi a její prozápadní orientaci. Tomuto mocenskému kartelu se musí čelit nejen věcně, ale především personálně.

Proto by ČSSD měla postavit kandidáta levého středu, schopného konkurovat. Dovedu si představit, že by soc. dem. za současné situace v dohledné době na prezidenta nominovala osobnost typu L. Zaorálka, P. Buzkové, M. Štěcha či J. Středuly. Byla by to čistá cesta a nabídka alternativy pro levicové a středové voliče.

Richard Dolejš
poslanec Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama