Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2016 9:40:00

Nepodložené útoky Komárka jsou součástí Babišova předvolebního hnojometu

Nepodložené útoky Komárka jsou součástí Babišova předvolebního hnojometu

Včerejší jednomyslné usnesení „Vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny ve věci „reorganizace policie", které konstatuje, že tvrzení bývalého policisty Komárka nemají průkazný charakter, považuje ČSSD za potvrzení toho, že namísto"brutálního úniku info

ČSSD konstatuje, že bývalý policista Komárek bez přímých důkazů a účelově napadl sociální demokracii a ministra vnitra, za to, že prý nařídil reorganizaci policie kvůli údajné hrozbě vyšetřování některých členů ČSSD. Takováto tvrzení považuje za prostě nehorázná a lživá.

„Jsem rád, že Vyšetřovací komise se shodla na tom, že dosud zveřejněná tvrzení bývalého policisty Komárka nemají průkazný charakter a že komise postrádá přímé důkazy potvrzující jeho mediální vyjádření vůči konkrétním osobám a institucím. Usnesení je o to významnější, že bylo přijato jednomyslně, včetně zástupce ANO v této komisi," upozorňuje člen Vyšetřovací komise Richard Dolejš, místopředseda Výboru pro bezpečnost PSP ČR.  Podle poslance nepředložil Komárek žádné relevantní důkazy, které by potvrzovaly spekulativní tvrzení, která periodicky a účelově rozvíjí stranický tisk koncernu ANO.

„Podle mého názoru se spíše potvrzují obavy, že celá kauza ohledně tzv. reorganizace policie je účelově a uměle vyvolaný pokus o Kubiceho zprávu č. 2. Považuji pro demokracii za krajně nebezpečné, že Babiš vtáhl policii do předvolební kampaně a spekulace bývalých policistů zneužil pro potřeby svého předvolebního hnojometu," uvedl Richard Dolejš.

„Pokud bych v této fázi měl hodnotit informace, které zazněly na komisi, tak jsem čím dál více přesvědčen, že hodnocení a postoj Ministerstva vnitra k reorganizaci policie bylo správné a mělo své opodstatnění," zakončil poslanec Dolejš.

ČSSD v této souvislosti vítá jednomyslné rozhodnutí Vyšetřovací komise, která se ohradila vůči tvrzením, že zdroj informací, uváděný v některých sdělovacích prostředcích, pochází z prostředí komise. Nepíšeme již rok 2006, snad i proto kampaň Kubiceho zprávy č. 2 psaná přes špatný kopírák, nemá naději na úspěch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama