Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2012 9:26:16

Vládní koalice chce zamést kauzu úniků z BIS do ABL pod koberec

Vládní koalice chce zamést kauzu úniků z BIS do ABL pod koberec

Předseda poslanecké Stálé komise pro kontrolu činnosti BIS Richard Dolejš oznámil, že v souladu s jednacím řádem je připraven svolat další jednání komise k údajným únikům informací z BIS do ABL.

Reagoval tím na výroky koaličních poslanců žádající svolání nového jednání komise, a to i za účasti poslance Davida Kádnera (Věci veřejné), bývalého zaměstnance ABL.

Úterní jednání komise bylo R.Dolejšem přerušeno právě kvůli střetu zájmů D.Kádnera až do vyřešení celého problému.

„Obávám se, aby vládní koalice lpěním na účasti bývalého zaměstnance ABL takto nezablokovala činnost komise a nezametla celou kauzu pod koberec. To nepřipustím a své další kroky tomu přizpůsobím,“ řekl R.Dolejš.

„Informační únik z BIS do ABL nemůže prověřovat osoba, kterou ABL zaměstnávala. Znovu vyzývám premiéra, aby na můj dopis, v němž ho žádám o urychlené řešení střetu zájmů poslance Kádnera, reagoval a nestrkal hlavu do písku,“ uvedl.

Pro další vývoj demokracie v ČR považuje R.Dolejš za klíčové co nejrychlejší a objektivní objasnění celé kauzy. Nyní musí  Inspekce BIS urychleně prošetřit údajné úniky informací z civilní zpravodajské služby do ABL pod dohledem dozorujícího státního zástupce. Současně R.Dolejš považuje za zásadní urychlenou odpověď na své dotazy, které v úterý písemně předal řediteli BIS Jiřímu Langovi.

„Vzhledem k vývoji celé kauzy a veřejným vyjádřením bývalého premiéra Topolánka považuji zároveň za nezbytnou jeho účast na jednání komise a nevylučuji, že budu iniciovat i přizvání premiéra Nečase,“ uzavřel R.Dolejš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama