Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2017 18:59:27 - bejk

Pane Dolejši

Z čeho soudíte že pochvala za zjevně dobře konanou práci, to je fakt, při přijetí demise panem prezidentem je důkazem jakéhokoliv paktu? Pan prezident při podobných nemilých událostech postupuje vždy obdobně, pochválí za dobré výsledky. Je to pakt ve všech případech, či jen v tomto jednom a z čeho tak usujete? Jistě Vám nemohu upřít právo na vlastní názor, ten můj začíná být nějak poznamenaný pocitem směšnosti a úporné snahy dehonestovat pana prezidenta a zakrýt tím nesmysly produkované ČSSD. MÁTE NĚJAKÉ INFORMACE O UZAVŘENÉM PAKTU,-- PREZIDENTA A PŘEDSEDY ANO? Ale prosím fakta, ne doměnky. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2017 14:38:15 - Richard Dolejš
Dobrý den, děkuji za zájem o mé vyjádření a rád jej v tomto ohledu doplním. To, že byl bývalý ministr financí Babiš prezidentem pochválen za "dobře konanou práci" by jistě samo o sobě důkazem mocenského paktu mezi hlavou státu a majitelem ANO nebylo.Realitu mocenského paktu Zeman - Babiš a jejich dlouhodobého neformálního politického spojenectví dle mého názoru srozumitelně vystihuje primitivní obchod "já na bráchu, brácha na mě". Na jeho bázi má Babiš pomoci Zemanovi se znovuzvolením do funkce prezidenta a Zeman Babišovi k získání funkce premiéra a mocenskému monopolu nad vládní agendou po podzimních volbách.Tento pakt demonstrovala v nedávné minulosti např. prezidentova návštěva na Čapím hnízdě, kam přijel majitele ANO Babiše doslova "pokrýt vlastním tělěm" (případně pochválit tehdejšího ministra financí a miliardáře Babiše za "dobře konanou práci" při čerpání 50 milionové dotace na tento luxusní rezort) a vyjádřit mu tak morální podporu v kauze, provázené podezřením z dotačního podvodu.Prezident se zároveň za Babiše postavil vetem v případě zákona o střetu zájmů, ačkoliv v minulosti vždy regulační opatření proti zneužívání pravomocí veřejných činitelů a zneužívání výkonné moci ve prospěch vlastního podnikání podporoval.Dalším křiklavým případem byla samozřejmě před nedávnem "ukončená" vládní krize, kterou majitel ANO Babiš vyvolal svými kauzami v otázce korunováých dluhopisů, neprůhledných finančních transferů v rámci jeho "bývalých" firem a hrubým ovlivňováním jím "vlastněných" médií.Jsme přřesvědčen, že důkazů zmiňovaného spojenectví (paktu) je celá řada a nikde nevidím, že jeho účelem by měla být např. úporná snaha dehonestovat prezidenta.Na druhou stranu Babiš nevylučuje, že ANO nebude nominovat kandidáta na prezidenta. Konečné rozhodnutí odkládá na listopad, aby touto nepřímou podporou M. Zemana neodradil část svých voličů. Tím si zároveň jistí spolupráci se Zemanem při sestavovaání vlády po volbách.