Robert Adámek

Nebojím se mluvit pravdu!
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2010 17:13:29

Neparlamentně parlamentní strany

Neparlamentně parlamentní strany

Parlamentní strany? Jak vznikají? Unie Svobody, pamatujete si na ni? US vznikla opravdu jako parlamentní strana, přímo v parlamentu. Poslanci kteří byli voleni občany za jiné strany se najednou rozhodli, že si založí vlastní stranu.

"Taková věc nemůže být tolerována, volil jsem přece Černého za ODS a on si teď uteče do jiné strany?"

Je to opravdu zrada svých voličů, když má politik tolik drzosti, aby přestal zastávat ty zájmy,kvůli kterým byl zvolen.
Tohle se stalo v roce 1998. A co deset let poté? No máme tady TOP09, stranu, která do parlamentu řádně zvolena nebyla, přesto je protěžována médii, přesto je o ní hovořeno jako o parlamentní straně.
Co všechno si musí nechat občan od politiků líbit? Kde je možnost odvolat své volené zástupce? 
Proč neexistuje zákon, který by toto zakázal?

V politice podobnými postupy vzniká opravdu velmi nekalá soutěž a právem je považována za špínu. On totiž poslanec čisenátor, který si s několika svými parlamentními přáteli založí novou stranu jí má možnost neustále propagovat až do voleb.

Jak je možné, že lidé považují TOP09 za stranu, která je právoplatná, vždyť do předčasných voleb šli, aniž by oficiálně existovali, nebyl žádný ustanovující sněm, vždyť je složená z lidí, kteří jsou v politice již 20 let a když se bárka potápí, rychle převléknou kabát a vytvoří novou, sněhobílou, čistou stranu a volič jim na to zase skočí?

Věřím, že v české republice nejsou loutky, že zde žijí lidé a že zváží, komu dají ve volbách svůj hlas.

Česká pirátská strana požaduje možnost odvolání volených představitelů!
Já požaduji okamžité vyloučení voleného představitele v případě, že přejde do jiné strany a jeho nahrazení někým, kdo se kvůli takovému člověku do parlamentu nedostal a kdo by hájil obecně zájmy dané strany tak, jak do ní vložili voliči svou důvěru!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama