Robert Adámek

Nebojím se mluvit pravdu!
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2012 13:06:50

JAK NÁM TADY VLÁDNOU

JAK NÁM TADY VLÁDNOU

Dovolil jsem si lehce zesumírovat práci současné vlády. Pohled je lehce sarkastický a především se jedná o velmi smutnou bilanci. Pokud vám to tedy příjde vtipné, pak se zřejmě máte dobře, nic vám nechybí a jste tady spokojeni.

 Bohužel převážná část veřejnosti to takto nevidí a především sociální reforma je zpracována tak necitelně, že se z ní musí nutně lidem zvedat kufr. Samozřejmě nezapomínám zmínit několik korupčních kauz z nedávné doby, otázkou zůstává, jestli to někoho vůbec může zajímat. Začněme tedy zlehka, ministrem bídy Drábkem.
Reformy ministra Drábka (TOP09) jsou jistě převratné. 
Výléčil invalidy, uštřil rozpočtu stovky milionů, prostě je to nejlepší ministr práce a sociálních věcí za posledních 300 let.
A nebo to tak není?Samozřejmě že není.
Ne vše je totiž černobílé.
Ono totiž na těch ušetřených 830 mil. Kč připadá utracených skoro 2 miliardy za projekty, které to šetření umožní. Suma sumárum zajistil si nehynoucí oddanost tělesně postižených. Samozřejmě ani senioři nepřišli zkrátka, daří se jim čím dál tím lépe. Ono by to možná nebylo až tak zlé a nelze veškerou vinu házet na samotného ministra, nicméně se to přímo nabízí. Šetří se na nesprávných místech, zatím co se jinde bezostyšně krade a ani ministr Drábek není bez poskvrny.
Připomeňme například nedávný článek v Pirátských novinách, který jasně definuje vztahy, mezi společností iDTAX Česká republika a panem Drábkem, která zřejmě sehraje (nebo možná díky zmiňovenému článku už nesehraje) roli ve výběrovém řízení na tzv. DrábekCard, což je nová forma ponižování už tak ponížených občanů bez zaměstnání a další systém omezující osobní svobody.

V každém případě to vypadá tak, že se nám strejda Drábek hezky v rámci úspor hezky napakuje a nebude ze současné vlády určitě první a ani poslední. Vzpomeňme nedávný případ s "odkláněním" prostředků ministra kultury Jiřího Bessera (TOP09).No a spokojený děděček Karel Schwarzenberg dál chrápe zatímco "kokot" Mirek podruhé převzal ocenění jako ministr financí roku ač si neměl ani nejmenší zájem požádat o 12 miliard ze švýcarských kont. 
Taky si připadáte jako v Kocourkově? Jen vy máte možnost situaci změnit a zbavit se korupčníků v parlamentu a nejsou to ani zdaleka jen členové uměle vytvořené TOP09, nezapomínejte, že jsou tam ti lidé už přes 20 let a za tu dobu, ať to byla jakákoliv vláda, máme se stále hůř a hůř.
Máte snad pocit, že vy osobně děláte něco jinak? Já tedy ne. Tak kam se ty peníze poděly? Šetřit na sociálním systému, tedy na lidech či neustále zvyšovat daně je to poslední, na co by se mělo sahat. Existují zde jiné cesty a prostředky, kterýma se dá ušetřit, aniž by byli dotčeni lidé přímo. Bohužel jsou to prostředky, které by ubraly pohodlí vrchnosti a vrchnost si své pohodlí úzkostlivě střeží. Například z platu pana Drábka by žilo 5 invalidů královským životem, nebo10 průměrným a to se bavíme pouze o platech. O tom, kam mizí peníze z neprůhledných zakázek ze nebavím už vůbec, nicméně boj s korupcí je prý úspěšný, To Radek John (VV) vydával pro úředníky brožurky a jeho exstranická kolegyně Kristýna Kočí je také převtělená transparence, podobně jako šéf strany Vítek Bártů (VV). Pan poslanec Farský (Top09) se nám zase onehdá 2x zkusil protlačit loterijní zákon, který, když pomineme korumpovatelnost ze všech stran, chce občany omezit v jejich pohybu na internetu. No a když to Farskému neprošlo tudy, vezmeme to jinudy, třeba přes doktory, že jo páni zákonodárci.A co víc, České kauzy, které byly odloženy či zmizeny, vyšetřují zahraniční policejní složky, protože se určité osoby "omylem" zapletly do jejich případů. Pak je samozřejmě jasné, že Mirek o peníze ze Švýcarska nežádal, on by se totiž mohl někdo ušpinit.
Hold Český člověk už je takový, že mu naserete na hlavu a on vám ještě uctivě poděkuje, smutné, ale je to fakt. Nebo že by jste se konečně chytili za nos? Nevěřím. Kolotoč levice vs. pravice nám tu vládne už od revoluce. Nastoupí ČSSD a co? Myslíte si, že zruší všechny reformy, které napáchala tahle sebranka? Nenechte se vysmát. A za další 4 roky se pak bude řvát, kolik socani utratili a zase budete volit třeba Top14, reformní stranu, která nás spasí a víte co? Kulový, nespasí, protože dokud nevyměníte ty lidi, ne strany, ale lidi, tak to bude dál a dál jen horší. 
Kde jsou ty hranice, právě ty vaše?  Protože já osobně jsem už za ní a brousím vidle. Jsem v Pirátské straně, ale praví piráti sedí v parlamentu, vládě a senátu, na úřadech a v institucích.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama