Roman Roun

Odpůrce NATO, demagogie, mediálních lží
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2018 13:27:38

O vlastenectví, MS v hokeji a frontě v Tescu

O vlastenectví, MS v hokeji a frontě v Tescu

Určitě jste si toho také všimli. Nastoupíte do vlaku, pozdravíte a zeptáte se, jestli je místo volné. Nejen, že se nedočkáte odpovědi, ale ještě vás rentgenují oči přísedících, z nichž vyčtete „co po nás chceš?!“. Inu vytvořili jsme nový svět...

Za posledních osmadvacet let honby za penězi na nový dům, nové auto či dovolenou na Mallorce začala mít část lidí zřejmě pocit, že je vlastníkem neviditelného pláště Harryho Pottera patřícího k Relikviím smrti. Jak jinak si vysvětlit spěchající mladý pár netrpělivě stojící u samoobslužných pokladen v Tescu a hlasitě nadávající „proč ta bába chodí sem, když to s tím neumí“ či chování řady řidičů zcela bezostyšně parkujících na parkovacích místech pro invalidy, protože je to nejblíže ke vchodu do supermarketu?

Je samozřejmé, že nemůžeme vyčítat komukoliv, že chce žít pouze v jakési bublině, kde je šťasten a spokojen, kde mu nechybí společnost přátel natož sousedů, či lidí zcela neznámých. Tito flegmatičtí „BUBLINÁŘI“ jsou pro ostatní lidské tvory zcela neškodní a ke společnému soužití jim stačí rčení „žij a nech žít“. Smůlu ovšem máte, pokud v případě vašeho volání o pomoc je v blízkosti pouze BUBLINÁŘ. Diametrálně odlišní od BUBLINÁŘŮ jsou HLÁSIČI.

Takový HLÁSIČ věnuje celou denní zásobu energie na vyhledávání chyb a prohřešků druhých. Píše anonymní dopisy na rozličná místa, zná nazpaměť jména všech městských strážníků a telefonní číslo na Českou obchodní inspekci. HLÁSIČ je ochoten odpřisáhnout před Bohem, že nikdy v životě neudělal žádnou chybu.

Třetí, a nikoliv poslední, skupinou jsou panovační “JÁSEMNĚKDOVÉ“. Ten nikdy netoleruje jakékoliv odlišné názory a slovo pluralita nezná. JÁSEMNĚKDO odsuzuje diskuse či názorové polemiky, protože „všechno zná, všude byl, všechno viděl, všechno slyšel a od všeho má klíče“. Je přesvědčen, že pravdu má vždy jen a jen on. Pokud je JÁSEMNĚKDO voličem TOP09, vymaže si z facebookových přátel všechny, kdo volí Babišovo hnutí ANO. Pokud Babiše volí jeho rodina, rozejde se s ní. JÁSEMNĚKDO je člověk nebezpečný a měl by být označen výraznou páskou. Jeho přesvědčení může totiž vést k postupnému rudnutí až výbuchu, který jde ruku v ruce s agresivitou.

Existuje ovšem období, kdy se stane zázrak a BUBLINÁŘI, HLÁSIČI, JÁSEMNĚKDOVÉ i zbývající většina, jsou na sebe milí, usmívají se a nosí národní vlajky, kterými ozdobí i své automobilové miláčky (dokonce i zpětná zrcátka). Za svoji vlast by v tu chvíli položili život. Ne, nejde o Vánoce, ani 28. říjen. Jde o Olympijské hry a MS v hokeji. A tak se všichni těší na 5. května 2018 a první zápas se Slovenskem. Někdo se těší na vlastní hokej a někdo na onu uměle vytvořenou pohodu a národní hrdost, která po 20. květnu zase vyšumí.

Byť jde o utopii, je představa o dobré náladě a hrdosti na svoji vlast, která přežije termín konce MS, nádherná.

Fakt, že mezi námi žijí BUBLINÁŘI, HLÁSIČI i JÁSEMNĚKDOVÉ, rádi svádíme na internet, sociální sítě, mobilní telefony, špatnou výchovu, zrušenou vojnu a bůhví co ještě.

Pojďme zkusit přestat hledat příčiny a začít s tím něco dělat. A začněme třeba u sebe. A třeba hned dnes.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama