Rostislav Koštial

  • ODS
  • Břeclav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2022 22:08:00

Petici Voda je život jsme shledali jako nedůvodnou

Petici Voda je život jsme shledali jako nedůvodnou

Projev na 19. schůzi Senátu dne 20. ledna 2022 shrnující informace Stálé komise Senátu VODA – SUCHO o vlastní činnosti za rok 2021.

 Pane předsedající, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že si myslím, že čas na sdělení komisí byl vyčerpán, budu velmi stručný. Odvolám se na to, že zápis a zpráva o činnosti Stálé komise VODA – SUCHO za 13. funkční období je zveřejněna na našich stránkách. Nicméně omezím se na to, že v této komisi pracovalo 17 členů, což svědčí o jejím významu, protože je to asi nejpočetnější komise Senátu. Musím podotknout také to, že jsme měli poměrně složité vyjednávání, protože v naší komisi je poměrně velká část nečlenů. To nás v době covidu docela omezovalo.

Vypíchnu jenom nejdůležitější body, abych skutečně nezdržoval. Jeden z velmi důležitých bodů byla petice Voda je život, kterou jsme shledali jako nedůvodnou, se všemi dopady mediálními, pak jsme také projednávali různé dotační příležitosti, které by nás vedly k ochraně půdního fondu, ochraně vody, zadržování vody v krajině a všemi s tím spojenými možnostmi. Dále jsme se zabývali velmi významným problémem, který může být v budoucnu časovanou bombou, a to jsou polutanty v pitné vodě. A vůbec ve všech vodních tocích, které u nás protékají, protože je to velké téma, které pravděpodobně bude významně rezonovat v celosvětovém měřítku.

Samozřejmě jsme se zabývali také problémem s Bečvou. Mimo ostatní body jsme se zúčastnili v trnavské vodárenské společnosti, kde jsme se zajímali o to, jak se prostředky reinvestují v těch velkých společnostech do technologie úpravny pitné vody, což já aspoň osobně jsem velmi kvitoval, že technologie, které používají naše firmy na zpracování pitné vody, jsou na velmi vysoké úrovni. Moje stručná zpráva.

Jakékoli věci, které byste potřebovali k tomu na doplnění, jsou na stránkách Senátu. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama