ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2010 17:01:00

Cestovní kanceláře by měly zákazníkům vrátit peníze

Cestovní kanceláře by měly zákazníkům vrátit peníze

Ministr Vondruška bude jednat o objemu škod po výbuchu sopky na Islandu.

Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška se setká ve úterý 27. dubna se zástupci cestovního ruchu. Cílem jednání bude vyčíslení dosavadních škod, které jednotlivým subjektům cestovního ruchu způsobil sopečný prach z islandské sopky v ledovci Eyjafjallajökull. Zároveň se bude jednat o dalším postupu případné finanční kompenzace pro cestovní ruch a jeho klienty.

Podle prvních odhadů jdou ztráty domácího cestovního ruchu kvůli sopečnému prachu do stovek milionů korun. Zástupci cestovního ruchu na jednání představí aktuální finanční ztráty a projednají společně s ministrem Vondruškou další postup v této věci.

„Cestovní ruch byl touto živelnou katastrofou bohužel zasažen v době, kdy se postupně stabilizoval po zásahu ekonomické krize. Ztráty jdou do stovek milionů korun a my budeme společně se zástupci cestovního ruchu jednat o možných cestách, jak ztráty případně kompenzovat," uvedl ministr Vondruška.    

Za zrušené zájezdy kvůli sopečnému prachu by měly cestovní kanceláře klientům vrátit peníze   

Podle právního názoru ministerstva pro místní rozvoj by měly cestovní kanceláře vrátit klientům peníze za zakoupené zájezdy v plné výši. Týká se to případů, ve kterých nezačalo čerpání služby a zákazník CK v souvislosti s výbuchem islandské sopky nikam neodcestoval.
Nárok klientů na vrácení peněz za neproběhlé zájezdy vyplývá ze Směrnice ES 90/314/EHS.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama