ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2020 12:35:00

Podporujeme spuštění Ústředního krizového štábu

Podporujeme spuštění Ústředního krizového štábu

Vláda nezvládá situaci a hazarduje se zdravím lidí.

 Poslanci klubu hnutí Starostové a nezávislí podporují obnovení činnosti Ústředního krizového štábu. Situace v Česku začíná být nepřehledná, narůstá počet infikovaných, a není jasné, kdo boj s krizí řídí.

Zatímco ministr zdravotnictví svolává Ústřední epidemiologickou komisi, premiér zase řídí jiný krizový orgán: Radu pro zdravotní rizika.

„Vládnou nám zmatkující papaláši. Pan premiér upravuje pravidla podle toho, jak na opatření nahlíží jeho „bublina“ na sociálních sítích. Je načase, aby sestoupil z piedestalu domnělého spasitele nás všech a aktivoval krizový štáb, který je pro tyto situace určen, a který je schopen nás z té krize dostat,“ apeluje předseda poslaneckého hnutí STAN Jan Farský.

Alarmující je pak selhání nástroje Chytré karantény. „Když vláda zaváděla EET, všichni živnostníci se museli novému nástroji přizpůsobit. A když má vláda zajistit Chytrou karanténu, začne po čtyřech měsících nakupovat počítače a řešit připojení k internetu?“ připomněl Farský.

STAN zároveň odmítá plošnou dávku pět tisíc korun pro seniory, tzv. „rouškovné“ a předkládá vlastní návrh podpory pro samoživitele.

„Nesouhlasíme s tím, aby byla částka vyplácena plošně, a proto nepodpoříme schválení tohoto bodu v prvním čtení. Chceme, aby bylo „rouškovné“ vypláceno pouze potřebným, kteří mají nízké penze. Vláda zcela zapomněla na samoživitele, na které krize dopadla nejvíce, a na rodiny s dětmi. Proto předkládáme návrh zákona, na základě něhož by samoživitelé dostali částku 6000 korun na dorovnání výpadků způsobených koronavirovou krizí,“ konstatovala poslankyně Věra Kovářová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama