ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2021 20:09:00

Pomoc musí být jednoduchá, rychlá a logická

Pomoc musí být jednoduchá, rychlá a logická

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu systému kompenzací

 Chceme férově kompenzovat poškozené lidi i firmy. Vládní systém kompenzací zapomíná na řadu podnikatelů. To vede buď ke krachu nebo k porušování nastavených pravidel. Proto jsme v plánu Za 5 Dvanáct (ZDE) představili návrh řešení:

Za hlavní princip pro kompenzace u firem navrhujeme vyjít z porovnání propadu tržeb z krizových měsíců, s tržbami ve srovnatelném časovém období roku 2019. Takto kompenzace pojímají v Rakousku a Německu a díky tomu dokáží rozpoznat rozdílnost firem v jednotlivých oborech a férově podpořit všechny firmy a podnikatele, které koronakrize významně zasáhla.

OSVČ jsou současnou vládou dlouhodobě stavěni na druhou kolej. Dnešní kompenzační bonus ve výši 15 000 Kč, ze kterého jim stát obratem sebere třetinu na odvodech, je nedostatečný. Stejně tak je třeba u živnostníků myslet na pozitivní motivaci dodržovat karanténu při nemoci či rizikovém kontaktu. Dostatečná náhrada příjmu při karanténě či onemocnění koronavirem musí tedy platit pro OSVČ stejně jako u zaměstnanců, zejména když si platí nemocenskou.

Pomoc musí být jednoduchá a tedy rychlá, logická a co nejméně zatěžující jak pro žadatele, tak pro veřejnou správu. Vhodným řešením je proto např. i snížení či odpuštění odvodů zasaženým živnostníkům a podnikatelům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama