Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2012 14:40:02

Plán na zkracování školních přestávek...

Plán na zkracování školních přestávek...

Plán na zkracování školních přestávek je výraz zoufalé politiky ministra Dobeše

Aktuální plán ministra školství Josefa Dobeše na zkracování přestávek je výrazem zoufalosti, s jakou Dobeš ministerstvo vede. V době, kdy oblast školství pod manažerským dohledem Josefa Dobeše bojuje se zoufalým nedostatkem financí, kdy se nedostává adekvátního ohodnocení pedagogům, školníkům či kuchařkám a kdy oblasti vzdělávání hrozí ztráty desítek miliard korun z fondů EU kvůli Dobešovým personálním experimentům, působí nápad zkrátit přestávky skutečně komicky.

Co přijde dál pane, ministře? Zmenšování tabulí?

Sociální demokracie považuje plán na zkracování přestávek, které jsou určeny pro přípravu žáků a studentů na další hodinu či na oběd, za hloupý a nesmyslný. Jsem zároveň přesvědčen, že právě tyto plány jsou skutečným výrazem bezradnosti ministra Dobeše, který namísto systémových a skutečně koncepčních opatření, které by vedly k tolik požadovanému rozvoji úrovně vzdělanosti, přistupuje ke skutečně komickým plánům.

Apeluji proto na ministra Dobeše – jediné, co je skutečně potřeba urgentně zkrátit, je vaše funkční období v pozici ministra školství. To samo o sobě prospěje oblasti vzdělávání daleko více, než uspořené vteřiny z přestávek žáků a studentů.

Marcel Chládek, senátor a stínový ministr školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama