Strana nezávislosti České republiky

Celostátní politická strana
  • SNČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2018 22:55:48

Rozpočet a daně

Rozpočet a daně

Veřejné peníze nás všech nemizí v tunelech a opravdu slouží

Přeneste se na chvíli do budoucnosti. S námi budete moci jednou říkat o rozpočtu a daních toto:

Všechny koruny, se kterými stát hospodaří, pocházejí od nás, občanů České republiky. Buď je vybral na daních, nebo si je půjčil. My a naše děti za ty staré půjčky ručíme.

Podobně jako lidé, rodiny nebo firmy, ani stát už nežije pořád na nový dluh. Rodiče mají předávat dětem republiku zdravou a v dobré kondici. Nezadlužujeme nově budoucí generace, abychom se my teď chvíli měli lépe. „Společné“ peníze, se kterými právě hospodaříme, stát používá spravedlivě a efektivně – jako řádný hospodář.

Směřujeme k přirozeně vyrovnanému státnímu rozpočtu a splácíme staré dluhy, které udělaly vlády před námi. Výjimkou jsou přírodní katastrofy, válečný stav a podobné mimořádné události. Přestože to opravdu nebylo jednoduché, protože staré struktury měly obavy z toho, že přijdou o své letité zdroje příjmů a házely nám klacky pod nohy, vyšla nám nakonec i reforma daní. Ale skutečná reforma, nejen drobné úpravy starého systému.

Prosadili jsme nízké a jednoduché zdanění – pro všechny stejné a co nejspravedlivější. Problémem totiž nebylo, že by stát na daních dříve vybral málo peněz, ale to, jak s nimi zacházel. Čím více stát projedl, tím méně zbylo lidem, kteří peníze vydělali.

Nyní máme republiku nezávislou na jiných, ale také co nejvíce nezávislých občanů a firem na státu.

Vyberte si ze seznamu dalších kapitol naší Vize pro Českou republiku:


Navštivte a lajkněte si také naši stránku na Facebooku, ať Vám nic neuteče.

František Matějka

předseda Strany nezávislosti České republiky












Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama