Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2021 19:48:00

Chci nechat vyšetřit všechny covidové kšefty, chci postavit podvodníky před soud

Chci nechat vyšetřit všechny covidové kšefty, chci postavit podvodníky před soud

Tiskové prohlášení Radomila Bábka – volebního lídra spojené pravice Trikolora Svobodní Soukromníci v Praze

 Až příliš snadno jsme si zvykli na to, že politici překrucují historii, aby se zbavili odpovědnosti za devastaci ekonomiky, životního prostředí i morálky. Až příliš snadno jsme si zvykli na to, že máme politiky, kteří si z politiky udělali byznys. Až příliš snadno jsme si zvykli na to, že politici nabízejí jen jednoduchá řešení. Nechci si už dál zvykat a nechci tomu jen nečinně přihlížet, chci to změnit.

Politici, kteří nám nyní vládnou, postavili svou moc na lžích, podvodech a manipulacích. Vysávají rozpočet a na dlouhá léta nás zadlužují. Proto jsem se rozhodl jít do voleb. Proto jsem přijal nabídku Soukromníků a jako nezávislý proto povedu pražskou kandidátku strany Trikolora Svobodní Soukromníci.

Roste počet úředníků a zaměstnanců státu, kteří nenesou prakticky žádnou odpovědnost. Spolu s tím narůstá počet vyhlášek, nařízení, zákazů a razítek, které bezprostředně ovlivňují život a práci milionů lidí. Neúměrně roste moc byrokracie a nejvyšší úředníci jsou prakticky neodvolatelní. Jejich činnost přitom provází série vyhlášek a nařízení, které soudy opakovaně označují za protiprávní. Pravomocné rozsudky, které nejvyšší státní úředníci ignorují, potvrzují, že nelegálnost se pro ně stala normou.

Současná reprezentace země poskytuje byrokratickému aparátu politické krytí. Společně pak protiprávní vyhlášky a nařízení využívají ve svůj vlastní prospěch. Obecnou správu státu charakterizuje neúcta k zákonům, nedodržování pravidel a daného slova. Spravedlnost, právo, spolehlivost, ohleduplnost a odpovědnost jsou pro politiky a nejvyšší státní úředníky pouhými slovy, která ztratila svůj původní obsah a význam. Staly se jen jakousi prázdnou slupkou.

Chci, aby orgány činné v trestním řízení zahájily vyšetřování všech covidových zakázek a kšeftů a chci, aby všichni usvědčení podvodníci stanuli před soudem. Zasadím se o to, aby úředníci a politici nesli osobní odpovědnost za svá rozhodnutí a činy.

V Parlamentu budu hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků. Mým cílem je omezit moc státu nad podnikáním, odstranit zbytečnou byrokracii a šikanující kontroly. Zajistím, aby platily stejné lhůty a povinnosti pro podnikatele i pro úředníky. Za svůj hlavní úkol považuji potřebu vrátit podnikatelům a živnostníkům takovou pozici ve společnosti, která jim náleží. Podnikatelé a živnostníci jsou spolu s jejich zaměstnanci jediní, kdo živí tento stát.

Moje témata a okruhy profesních zájmů v politice:

  • Podmínky podnikání a podnikatelské prostředí; byrokratická zátěž podnikatelů a živnostníků; nadměrné množství podmínek a předpisů pro podnikatele a živnostníky; šikanující kontroly a neúměrné sankce; ochrana osobních údajů podnikatelů a živnostníků
  • Vztah státu a podnikání; práce podnikatelů a živnostníků pro stát; výběr daní a poplatků prostřednictvím podnikatelů a živnostníků; personální agenda a její zátěž.
  • Dotace; investiční pobídky; ceny a příjemci státních zakázek; vyvádění peněz zahraničními firmami.
  • Omezení státní moci nad podnikáním; zmenšení státního aparátu; srovnání platů a benefitů státních zaměstnanců se zaměstnanci v privátní sféře; zrušení zbytečných zákonů i úřadů.

Radomil Bábek
kandidát č. 1 pro Prahu na kandidátce spojené pravice Trikolora Svobodní Soukromníci

Radomil Bábek je předseda Podnikatelských odborů – Unie podnikatelských a živnostenských spolků z.s. Od počátku devadesátých let podniká, vybudoval několik úspěšných společností, jejichž řízení předal svým partnerům. V červnu letošního roku přijal nabídku Strany soukromníků a jako nezávislý se stal pražským volebním lídrem do Poslanecké sněmovny na kandidátce Trikolora-Svobodní-Soukromníci v Praze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama