Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2020 16:41:00

Daňový poplatník bude v budoucnu oholen ještě výrazněji

Daňový poplatník bude v budoucnu oholen ještě výrazněji

Komentář na facebookovém profilu k deficitu státního rozpočtu a zadlužení

 Již během prvního měsíce po vypnutí ekonomiky jsme odhadovali, že deficit státního rozpočtu bude 500-600 miliard CZK, výkon klesne minimálně o 5 procent a nezaměstnanost postupně vyšplhá k cca 10 procentům. Vláda se nám poměrně dlouho snažila namluvit, že se nic moc neděje, ale nyní je jasné, že daňový poplatník bude v budoucnu oholen ještě výrazněji.

Reálně vyplacené pobídky či kompenzace podnikatelům počítáme v nižších desítkách miliard, ale zatím nevysvětlené navýšení výdajů vláda plánuje ve stovkách miliard. Také není úplně jasné, jak chce vláda astronomický deficit v budoucnu snižovat, když ani v nejlepších dobách nebyla schopna hospodařit bez dluhů.

Vše nasvědčuje tomu, že nás nejpozději v roce 2021 čeká zvyšování daní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama