Strana svobodných demokratů

Lepší život pro všechny!
  • SSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2010 23:02:43

Strana svobodných demokratů: Jak ven z hospodářské krize?

Strana svobodných demokratů: Jak ven z hospodářské krize?

Jak ven z krize a co proto můžeme udělat v České republice?

Hospodářská krize nás zasáhla jako hurikán, který přišel zvenku. Měli jsme minimální možnost vznik této krize ovlivnit. Máme však možnost něco málo udělat pro to, aby se přinejmenším neopakovalo to, co právě prožíváme. Jde snad vznik této krize odbýt frázemi, že jde o jednu z periodických krizí kapitalismu způsobenou chaotickým globálním trhem? Pojďme si rozebrat příčiny toho, co se stalo.
Závěrem tohoto zamyšlení snad jen to, že v globální ekonomice je důležitý globální obchod. Stejně důležité je dbát na to, aby nevznikala systémová nerovnováha ve prospěch jedné ze stran. Globálním hráčem na světovém trhu je Čína. Levnými dovozy zaplavuje americký i evropský trh. Evropská unie ani USA dosud nebyly schopné se dohodnout na potřebném tlaku na Čínu tak, aby umožnila volný kurs své měny. Dokud jej bude držet uměle podhodnocený, nerovnováha a tlaky budou narůstat. Evropská unie a USA by společně měly zavést také ochranářská opatření proti levným dovozům ze všech zemí, které neumožní volný pohyb své měny, a to jako obecně platné pravidlo budoucího rozvoje.
TEP - Tým ekonomických poradců
Strana svobodných demokratů




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama