Strana svobodných demokratů

Lepší život pro všechny!
  • SSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2011 9:09:00

Strana svobodných demokratů: Přijde hodina Angely Merkelové?

Strana svobodných demokratů: Přijde hodina Angely Merkelové?

Jakkoliv se to dnes zdá být pozdě, právě nyní je třeba zavést přísnou disciplínu pro chování členských států eurozóny včetně automatických sankcí a rizika vyloučení z klubu.

Evropa je na rozcestí. Kdekdo prognózuje rozpad eurozóny, když se vyloučí Řecko, stejně tak jako když se Řecko nevyloučí, případně zhroucení celé EU, jen když se nevyhoví finančním trhům. Faktem je, že z lídrů velkých zemí francouzský prezident Nicolas Sarkozy nemůže vzhledem k finanční situaci Francie udělat téměř nic, britský premiér Cameron nemá na eurozóně ani další integraci žádný zájem, italský premiér Berlusconi je sám více problémem než jeho řešením a nepřestává hledat cesty, jak by za rozmařilé živobytí Itálie mohl zaplatit někdo jiný. Takže ať chceme nebo ne, jediný, kdo má reálnou možnost něco ovlivnit, je německá kancléřka Merkelová. Otázkou zůstává, zda k tomu najde dostatek síly.

 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama