ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2022 10:57:00

Holky z naší školky? Pro mnoho rodin jen sen

Holky z naší školky? Pro mnoho rodin jen sen

Komentář na facebookovém profilu k nedostatečným kapacitám mateřských školek

 Pro mnoho lidí je text osmdesátkového šlágru nutné letos změnit. Holky (ale i kluci) v „naší“ školce prostě nebudou, nebudou dokonce v žádné školce. Kapacity předškolních zařízení dlouhodobě chybí. Jako Zelení víme, že tento problém nikdo neřeší tak, jak by měl.

Proč školky chybí?

Už v roce 2020 chybělo ve školkách minimálně 20 tisíc míst, jak potvrdila analýza ministerstva. Stát ani města a obce prostě nemají místa ve školkách jako prioritu.

Letos je situace ještě horší: kromě dalšího trendu stěhování lidí do míst, kde školky chybí, hrají roli také stále častější odklady nástupu do základní školy, které přinesla covidové pandemie. Pokud děti nenastupují na základky, logicky zůstávají ve školkách a tam je méně místa. A do toho přišla válka a nutnost postarat se o děti ukrajinských uprchlíků. I pro ně budou místa chybět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama