ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2022 19:57:00

Jednou z výhod zelené politiky je velká mezinárodní komunita

Jednou z výhod zelené politiky je velká mezinárodní komunita

Komentář na facebookovém profilu ke konci působení spolupředsedy Michala Berga ve vedení European Greens

 Náš spolupředseda Michal Berg po čtyřech letech končí ve vedení European Greens. Jako zástupkyně našeho regionu jej vystřídá Małgorzata Tracz z Polska. Za dobu svého čtyřletého mandátu stihnul Michal odvést spoustu práce, mimo jiné v kampani pro eurovolby v roce 2019, po které mají Evropští zelení zatím největší frakci v europarlamentu ve své historii. Mezi další úspěchy z tohoto období patří Zelení ve vládě v Německu, Irsku, Belgii či Bulharsku, nová strana ve Slovinsku nebo zelený premiér Černé hory.

Dále se věnoval také podpoře městských zastupitelů napříč Evropou, a jedním z výsledků práce je nový kampaňový handbook, který může používat kdokoli, protože se Evropští zelení rozhodli jej otevřeně sdílet. Dostupný je na adrese ZDE.

Ve vedení EGP pokračuje jako spolupředseda Thomas Waitz, kterého nově doplní Melanie Vogel z Francie. Do funkce general secretary byla zvolena Benedetta De Marte, další ze skvělých zelených žen, kterým má velký smysl dát v politice prostor. Michal Berg teď bude věnovat své úsilí hlavně kandidatuře na starostu Vsetína, ve které mu všichni držíme palce, a podpoře zelených kandidátek a kandidátů po celé republice.

Jednou z výhod zelené politiky je velká mezinárodní komunita podobně smýšlejících lidí, kteří si navzájem naslouchají, a fungování European Greens je toho důkazem. Přejeme Michalově nástupkyni hodně štěstí!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama