ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2010 15:57:49

Milníky projektu Opencard z pohledu SZ

Milníky projektu Opencard z pohledu SZ

K dnešnímu dni nebyla z kauzy Opencard vyvozena žádná politická zodpovědnost a náklady spojené s projektem i nadále rostou.

 Květen 2006 - Koalice ODS a ČSSD na pražské radnici schvaluje zahájení projektu Univerzální karta Pražana a uvolňuje prvních 160 milionů korun...

Část usnesení, která ukládala radě hlavního města Prahy využít 160 milionů na „přesnou definici projektu a vyhledání strategického partnera pro realizaci a pokrytí rizik uvažovaného projektu" nebyla nikdy naplněna.

Červen 2007 - Zastupitelka Petra Kolínská (SZ) se připojuje ke kritice občanského sdružení Iuridicum Remedium a požaduje pozastavení projektu Opencard do chvíle, než budou dostatečně ochráněny osobní údaje uživatelů karet.

Červenec 2008 - Zastupitelka Petra Kolínská v interpelaci upozorňuje náměstka Blažka na vážné nedostatky v realizaci projektu Opencard - v rozporu s původním plánem nebylo v orgánech zastupitelstva projednáno vyhodnocení pilotní fáze projektu a nebyl vyhledán strategický (komerční) partner projektu.

Zdroj: Program, zápisy a záznamy zastupitelstva hl. města Prahy

Únor 2009 - Zastupitelka Petra Kolínská požaduje na jednání finančního výboru předložení komplexního přehledu dosavadních nákladů spojených s Opencard a záměru rozvoje včetně financování (Zápis č. 2/2009 z 2. jednání Finančního výboru ZHMP, ze dne 16.2. 2009). Informace (nikoli kompletní) byla výboru doručena až po několika urgencích v květnu 2009.

23. listopadu 2009 - Zastupitelka Petra Kolínská v pořadu ČT Reportéři hodnotí projekt Opencard jako černou díru na městské peníze a upozorňuje, že náklady s ní spojené mohly již přesáhnout 800 milionů Kč. (Reportéři ČT - Miliardová tramvajenka)

24. listopadu 2009 - Radní Rudolf Blažek, odpovědný za realizaci projektu Opencard prezentuje výsledky forenzního auditu k projektu Opencard. Celé znění auditu však předá zastupitelům až v polovině prosince 2009.

Prosinec 2009 - Hloubkový audit projektu Opencard konstatuje, že si město objednalo a zaplatilo za služby, které dosud nefungují a upozorňuje, že systém negeneruje žádné příjmy. Vynaložené náklady ve výši 888 milionů korun neodpovídají současnému stavu projektu.

17. prosince 2009 - Klub zastupitelů SZ v ZHMP požaduje systémové změny, které zabrání v budoucnosti podobných finančním i věcným škodám, jaké se staly v případě projektu Opencard - Kauza Opencard - příležitost pro systémové změny.

17. prosince 2009 - V důsledku odstoupení radních Markéty Reedové (SNK-ED) a Petra Štěpánka (SZ) zůstávají v radě hlavního města pouze členové ODS.

13. ledna 2010 - Média přinášejí zprávu, že výsledky dalšího nezávislého auditu potvrdily předchozí výhrady k projektu. Prvním kartám navíc končí platnost a lidé musí proces žádosti o kartu absolvovat znovu...

K dnešnímu dni nebyla z kauzy Opencard vyvozena žádná politická zodpovědnost a náklady spojené s projektem i nadále rostou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama