ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2015 6:34:00

Nejsme rychlokvaška. Chráníme lidi před populisty a oportunisty

Nejsme rychlokvaška. Chráníme lidi před populisty a oportunisty

Strana zelených (SZ) v si v roce 2015 připomíná 25. výročí od svého založení v roce 1990. Na plese, kterého se v Brně zúčastnilo na 300 lidí, odstartovali oslavy svého čtvrtstoletí existence.

Ty budou probíhat během celého roku 2015 na celostátní i regionální úrovni.

“Jsem ráda, že jako předsedkyně mohu zahájit oslavy 25. výročí Strany zelených. Toto výročí ukazuje, že zelení nejsou žádným nováčkem ani rychlokvaškou sledující podnikatelské zájmy v politice, ale etablovanou stranou s konkrétním a stálým programem. Zelení v uplynulých 25 letech vždy hájili zájmy občanů před zájmy developerů, hodnoty demokracie před populisty a oportunisty a usilovali o rozvoj občanské společnosti i společnosti jako celku. Vstupujeme do dalšího čtvrtstoletí, ve kterém určitě nehodláme polevit. Výsledky komunálních a senátních voleb ukázaly, že to bude třeba. Stejně tak ale potvrdily i jednu dobrou zprávu: že zelení rostou,” uvedla Jana Drápalová, předsedkyně SZ.

SZ měla svůj ustavující sjezd 17. února 1990 právě v Brně. Zelení mají aktuálně na 1300 členů, v komunálních volbách posílili celkem o 22 %, na podzim 2014 také získali čtyři nové senátory, zastupuje je tak celkem 6 senátorů a senátorek. V roce 2015 byla na volebním sjezdu poprvé v historii strany zvolena předsedkyní žena. SZ se rozhodla rok a půl před krajskými volbami zahájit práci na aktualizaci svého dlouhodobého politického programu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama