ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2010 15:40:53

SZ píše řediteli městské policie: vyměňte vozy Hummer za elektrokola

SZ píše řediteli městské policie: vyměňte vozy Hummer za elektrokola

Elektrokolo • je mimořádně vhodné do míst, kde není žádoucí automobilový provoz • je rychlé a nevyžaduje fyzickou zdatnost, a to i při jízdě do kopce (i když u příslušníků městské policie fyzickou zdatnost předpokládáme)

 V Praze dne
7. 1. 2010

Otevřený dopis
Výzva Strany zelených - vyměňte vozy Hummer za elektrokola

Vážený pane primátore,
vážený pane náměstku,
vážený pane řediteli,

Klub zastupitelů Strany zelených v ZHMP vyjadřuje zásadní nesouhlas s nákupem vozů Hummer pro potřeby městské policie. Vozidla tohoto typu jsou do městského provozu zcela nevhodná a i z oficiálního popisu využití vozů Hummer H3 je zřejmé, že nijak nepomáhají plnit hlavní úkoly městské policie.
Ani při pravidelném projednávání výsledků činnosti městské policie v rámci bezpečnostního výboru nebyl nikdy uveden žádný případ, který by nemohla městská policie dobře vyřešit, protože by ji chyběl tento typ vozu. Vozový park městské policie prezentovaný na stránkách je velmi rozmanitý (http://www.mppraha.cz/o-mestske-policii/technika/auta-dvoustopa-vozidla/ ) a manipulaci s rafty, převoz koňů nebo jízdu v obtížném terénu jistě zvládnou i jiné vozy.
Z těchto důvodů požadujeme, aby byly vozy Hummer H3 co nejrychleji prodány a aby byl potrestán ten, kdo o tomto zbytečném nákupu rozhodl.

Zároveň doporučujeme, aby městská policie začala při plnění svých povinností využívat elektrokola. Tento dopravní prostředek má několik nesporných výhod a považujeme jej za vhodnější pro plnění úkolů městské policie než dvoustopou tříkolku Can am Bombaedier (viz http://www.mppraha.cz/o-mestske-policii/technika/auta-dvoustopa-vozidla/can-am-bombaedier.htm).

Elektrokolo
• je mimořádně vhodné do míst, kde není žádoucí automobilový provoz – pěší zóny, parky, rekreační plochy
• ve srovnání se všemi ostatními dopravními prostředky je nejméně finančně náročné, a to jak ve výši počáteční investice, tak v provozních nákladech
• je rychlé a nevyžaduje fyzickou zdatnost, a to i při jízdě do kopce (i když u příslušníků městské policie fyzickou zdatnost předpokládáme)


S pozdravem




Zuzana Drhová

místopředsedkyně Klubu zastupitelů
Strany zelených v ZHMP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama