ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2022 7:35:00

Smrtící dědictví Černobylu stále ovlivňuje miliony lidí

Smrtící dědictví Černobylu stále ovlivňuje miliony lidí

Připomínka na facebookovém profilu k výročí havárie v černobylské jaderné elektrárně

 Před 36 lety, 26. dubna 1986, došlo v reaktoru č. 4 ukrajinské jaderné elektrárny Černobyl k řetězci událostí, které vyvolaly nejhorší jadernou katastrofu v dějinách.

Vzpomínáme na oběti této katastrofy a na to, jak nyní čelí Ukrajina, ale i celá Evropa hrozbě "druhého Černobylu". Katastrofální ruská invaze na Ukrajinu, která hned v prvních dnech směřovala i do černobylské zóny, potenciálně vyvolala druhou "neviditelnou" válku, protože radioaktivita v černobylské zóně se znovu uvolňuje do atmosféry.

Černobyl je často odsouván do oblasti historie. Nyní jsme však svědky toho, že skutečnost je zcela jiná. Černobyl není něčím z minulosti, jeho smrtící dědictví stále ovlivňuje miliony lidí. A rizika, jako je zneužití i jiných jaderných zařízení během vojenské invaze, jak jsme se k velké lítosti na Ukrajině mohli přesvědčit, také nezmizela.

Proto budeme jako Zelení vždy vystupovat proti bagatelizaci rizika jaderné energetiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama