ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2010 20:35:22

Stanovisko Strany zelených ke Konvergenčnímu programu dnes projednávanému vládou

Stanovisko Strany zelených ke Konvergenčnímu programu dnes projednávanému vládou

Strana zelených podporuje dnes projednávanou strategii vlády a podtrhuje nutnost snížit nadměrný schodek o 100 mld Kč do roku 2013.

Strana zelených podporuje dnes projednávanou strategii vlády a podtrhuje nutnost snížit nadměrný schodek o 100 mld Kč do roku 2013. Věříme, že politická reprezentace, která vzejde z letošních voleb si tuto strategii osvojí. Při dostatku odpovědnosti a politické vůle považujeme dosažení cílů v ní obsažených za realistické.

 

Zároveň ale upozorňujeme, že vládní materiál nedostatečně akcentuje prioritu vzdělávání a vědy. Této oblasti by se budoucí úspory neměly dotknout. Jakékoliv budoucí ozdravení ekonomiky bez investic do vzdělávání a vědy považujeme za nemyslitelné.

 

V projednávaném Konvergenčním programu ČR chybí jediná zmínka o opatřeních v boji proti korupci a klientelismu jako zásadních nástrojích ovlivňujících výdajovou stranu veřejných rozpočtů. Bez těchto opatření není pokrok při odstraňování nadměrného schodku veřejných financí možný.

 

Cíle konvergenčního programu dnes projednávaného vládou jsou realistické pouze za předpokladu, že budoucí vláda přijme boj s korupcí a podporu vědy a vzdělávání za své absolutní priority,“ řekl k materiálu předseda SZ Ondřej Liška.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama