ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2009 15:01:30

Strana zelených zahájila provoz fundraisingového webu

Strana zelených zahájila provoz fundraisingového webu

Prostřednictvím stránek www.zeleni.cz mohou zeleným jejich příznivci poskytovat finanční dary nebo pomáhat jiným způsobem.

<p>&nbsp;„SZ nechce být závislá na podpoře lobbistů a ekonomických skupin, protože ti za svou podporu vždycky něco chtějí. Chceme být odpovědni jen svým voličům. Strana zelených jde cestou absolutně transparentního financování,“ řekl úřadující předseda Strany zelených Ondřej Liška. „Chování politických stran v ČR často vzbuzuje dojem, že je vlastní jejich sponzoři, lobbisté a různé ekonomické skupiny. <br /><br />A asi tomu tak opravdu je. Politický život v této zemi se už řadu let točí kolem přidělování veřejných zakázek a česká politika je tak i 20 let po Listopadu prosáklá od komunální po celostátní úroveň korupcí, klientelismem a papalášstvím. My tuto hru hrát nebudeme . O to víc potřebujeme podporu našich voličů a příznivců,“&nbsp; vysvětlil úřadující předseda zelených důvod vzniku webových stránek zaměřených na přímý fundraising. </p>Na http://fundraising.zeleni.cz/ mají občané možnost přispět libovolnou částkou. Přitom si mohou určit na jakou konkrétní činnost chtějí své prostředky poskytnout a budou mít dokonalou kontrolu nad tím, jak bylo s jejich příspěvkem naloženo. Webová stránka ale nabízí i další možnosti, jak pomoci Straně zelených v letošních volbách.<br /><br />„Volební program zelených vzniká ve spolupráci s veřejností, zejména neziskovým sektorem. Teď se na veřejnost obracíme i v otázce financování. Věříme, že transparentnost našeho jednání voliči ocení,“&nbsp; uzavřel Ondřej Liška.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama