ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2021 10:07:00

V oblasti exekucí chybí zásadní opatření

V oblasti exekucí chybí zásadní opatření

Komentář na facebookovém profilu ke koaliční smlouvě nové vlády

 V oblasti exekucí chybí zásadní opatření, kterým je teritorialita exekutorů nebo reforma oddlužení – dokument se zavazuje pouze k tomu minimu, co po nás chce EU. Nijak se neřeší také znevýhodnění samoživitelů a samoživitelek nebo zvýšení nezabavitelného minima v oddlužení. Obecně je v oblasti exekucí a oddlužení plán jen velmi obecný a mělký.

Mimoto koaliční vláda neplánuje nijak regulovat lobbing, naopak chce zavádět hodnocení dopadů legislativy na rodinu a regiony. To jistě není nic proti ničemu, ale progresivní země zavádí zejména hodnocení dopadu legislativy na klima, protože to je zásadní problém, který budeme v nejbližších letech řešit.

Celý komentář ke koaliční smlouvě si můžete přečíst ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama