ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2021 14:03:00

Evropská unie už dávno není tím, čím byla v době svého založení

Evropská unie už dávno není tím, čím byla v době svého založení

Komentář na facebookovém profilu k vývoji Evropské unie

 Evropská Unie už dávno není tím, čím byla v době svého založení. 17 let ČR v EU proto není žádným důvodem k oslavám: Nepodařilo se zabránit přijetí Lisabonské smlouvy a ani nadále se nedaří bránit integračním a socializujícím tendencím uvnitř EU. Do Bruselu předáváme stále více a více pravomocí. Proto dlouhodobě prosazujeme referendum o EU. Ať občané sami rozhodnou, zda si přejí členství v dnešní nové EU nebo zvolí czexit!

Zároveň jsme rádi, že podobné názory teď čerstvě znějí i ze senátu. Náš senátor Jarda Chalupský se k smutnému výročí vyjádřil stručně a jasně:

"Před 17 lety vstoupila ČR do EU, aby patřila na západ. EU se však od ČR nepoučila a snaží se smeřovat na bývalý socialistický východ, kde už jsme byli, a proto se nám tam zpátky moc nechce. EU by se měla vrátit zpět k základním myšlenkám a ty správně naplnit. Hlavně ale přestat všechny ovládat přes dotace, které už metastázovaly do všech zemí a ničí naši konkurenceschopnost. Chtěl bych bezpečný, chráňený spolecný prostor, "oázu klidu, míru, blahobytu", jednotný trh bez překážek a pokřivování, volný pohyb obyvatel uvnitř prostoru a diverzitu v podobě svébytnosti národních států, které spolu spolupracují na hlavních společných tématech."

A my s ním souhlasíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama