ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2021 13:57:00

Neexistující úředníci se vyhazují lehce

Neexistující úředníci se vyhazují lehce

Komentář na facebookovém profilu k nejpikantnějším výrokům vládních představitelů v tomto týdnu

 Uplynulý týden nás politici zase jednou nešetřili. Předvádí se zejména ministryně financí.

Možná si pamatujete, jak nás nedávno Jan Blatný poučil, že situace s pandemií se bude buď zhoršovat, zlepšovat, nebo zůstane stejná. Měl pravdu. Asi proto se jím inspirovala Alena Schillerová, když v posledním rozhovoru pro Seznamzprávy uvedla, že daně se budou buď zvyšovat, nebo snižovat. A ano, také má pravdu. Navíc se pochlubila, že za dobu, co je na ministerstvu financí, ubylo 4300 úředníků. Zapomněla ale dodat, že šlo převážně o mrtvé duše. Neexistující úředníci se vyhazují lehce. A kolik jich ministryně naopak nabrala? Tím se nechlubí.

Zatímco soukromý sektor bojuje s dopady pandemie a vládních opatření, Alena Schillerová rozdala 44 vysoce postaveným úředníkům na odměnách 11,5 milionu korun.

A je tu do třetice Alena Schillerová. Uvedla, že "zpomalila meziroční inflace za únor na 2,1%", a z toho usoudila, že klesly spotřebitelské ceny. Snížení inflace má ovšem ke snížení spotřebitelských cen dost daleko. Chyba z nepozornosti, nebo je za to zodpovědné studium ekonomie na prestižní univerzitě v Londýně, kde studovala i Jana Maláčová?

Podle ministerstva průmyslu a obchodu pod vedením superministra Havlíčka obchody nemohou prodávat pomlázky a velikonoční dekorace, protože se na ně nevztahuje výjimka. Pamatujete si na výroky Jana Hamáčka z loňského dubna? Prý jsme měli Velikonoce vynechat, protože si je užijeme za rok. A pak na nás naléhal, že máme vydržet ještě "poslední tři týdny". Lhal, nebo se spletl? Tak jak to bude s těmi letošními Velikonocemi? Že by ministr vnitra veřejně klamal? A omluví se za to kdy?

Vláda zvažuje, zda nám povolí při návštěvě lesa překročení hranic obce. Má to smysl nějak komentovat? A co vy, když si jdete třeba zaběhat? Hlídáte si hranice obce jen proto, že to po vás vláda z nějakého důvodu chce?

Co s tím? Dle posledních výzkumů mají občané rekordně nízkou důvěru ve stát. Nedivíme se. Politici nikdy nebudou hájit zájmy občanů tak dobře, jako občané sami. Ani my, Svobodní, nic takového netvrdíme. Nejsme osvícení a zdaleka nejsme dokonalí. Proto nechceme rozhodovat o vašich penězích, ale máme jiné univerzální řešení. Snížit daně, snížit regulace, snížit počty zákonů a snížit přerozdělování.

Zkrátka umožnit větší nezávislost lidí na politicích. Půjdete do toho s námi?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama