ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2021 10:57:00

Největším obchodníkem s katastrálními daty je ČÚZK

Největším obchodníkem s katastrálními daty je ČÚZK

Komentář na facebookovém profilu k navrhovanému omezení přístupu do katastru nemovitostí

 V tomto případě ČÚZK omezí občanská práva nikoliv zákonem ani vyhláškou, ale dokonce pouhým oznámením na webových stránkách úřadu. To je hrubým porušením Ústavy ČR a Listiny základních práv a svobod podle advokáta Petra Novotného. ČÚZK má vlastní zájem na tom, aby data nikdo volně nešířil, protože je sám prodává. Ve skutečnosti je to ČÚZK, kdo je největším obchodníkem s katastrálními daty. V roce 2020 za prodej dat utržil 266 milionů korun.

Digitalizace má lidem zjednodušovat přístup k úřadům a otevírat přístup k datům. ČÚZK namísto toho klade občanům nové překážky. Po zavedení změn si bez registrace žádný občan nezkontroluje, zda je stále vlastníkem své nemovitosti nebo čeho se týká vyznačené řízení ani kdo je jeho účastníkem. A to je v rozporu s hlavním zákonným účelem katastru nemovitostí.

Více ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama