ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2020 22:29:00

Počet lidí, pracujících pro stát, se zvyšuje

Počet lidí, pracujících pro stát, se zvyšuje

Komentář na facebookovém profilu k neustálému rozšiřování státního aparátu

 Počet lidí pracující pro stát se zvyšuje, zatěžuje to rozpočet a zvyšuje to zadlužení státu, rozumějte nás, kteří ty dluhy nakonec budeme platit. Co přesně rozumíte pojmem „pracovat pro stát“? Je to práce pro práci ve smyslu Murphyho zákonů?

Dá se taková činnost pak nazvat prací, pokud připomíná přehazování písku lopatou z hromady na hromadu, ráno tam a večer zpět, bez užitku pro kohokoli? Nebo by práce pro stát měla být především prací pro lidi, kteří v něm žijí? Pro lidi, kteří by se dobrovolně rozhodli, že od státu služby, co jim nabízí, chtějí, nebo nechtějí, podle jejich ceny, kvality, přístupu státních zaměstnanců. Pro lidi, kteří by měli volbu.

Jako Svobodní prosazujeme malý stát, který by nenutil lidi kupovat si u něj služby, které nechtějí. Stát, který by umožnil konkurenci u většiny služeb, které poskytuje. Stát, který by pokytoval jen to, co po něm my, občané, skutečně chceme. Stát, který by nás díky tomu stál méně, a ušetřené peníze z výplaty nebo zisku podnikání bychom utratili, investovali či ušetřili podle svých představ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama