ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2023 10:21:00

Pojďme už ukončit dotační šílenství

Pojďme už ukončit dotační šílenství

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k nesmyslnosti některých dotačních programů

 Petr Mach opět přesně pojmenoval, jak špatně funguje naše předotovaná společnost a my musíme vzpomenout na aktuální projekt "Oprav dům po babičce".

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) trvá na tom, že nově připravená dotace se státu vyplatí. A přestože tento program čelí kritice také z řad vládních politiků, chce vládu přesvědčit o jeho spuštění. Tuto dotaci stejně jako ostatní tvrdě kritizují také Svobodní a vrací ministrům jejich vlastní slova.

„Nová zelená úsporám se za poslední dva roky dostala trochu do takové polohy, že jde o dotace na fotovoltaiku. Ale ten primární cíl byl rekonstruovat naše domy, naše byty, uspořit za energie,“ řekl ministr životního prostředí Petr Hladík v České televizi.

Nad touto argumentací však Svobodní jen kroutí hlavou. „Nebyl to ministr financí a celá vláda, která v rámci snahy o „konsolidaci“ veřejného rozpočtu tvrdili, že budou likvidovat dotace? Tak proč zavádí nové?“ ptá se Libor Vondráček, předseda Svobodných, kteří dlouhodobě volají po rušení dotací.

„Pokud se energetické úspory vyplatí, jak tvrdí ministr životního prostředí, pak není potřeba, aby se oprava domu dotovala. Pojďme už ukončovat to dotační šílenství. Dotace navíc z velké části zaplatí nejchudší. Ti, kteří žádnou vlastní nemovitost nemají, nebo nemají peníze ani na částečné financování rekonstrukce, ji prostřednictvím daní budou platit bohatším majitelům nemovitostí,“ dodal v této souvislosti Libor Vondráček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama