ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2020 22:48:00

Pořád se věří v příchod osvíceného vládce

Pořád se věří v příchod osvíceného vládce

Komentář na facebookovém profilu k snižování daní

 To vše je potřeba. Každý krok správným směrem je užitečný.
  • Snížit a zjednodušit daně
  • Zkrátit a nevypisovat dotace
  • Zjednodušit a rušit zákony
  • Zavírat celé úřady a snižovat počty úředníků

Vláda chce nyní snížit daně a někdo říká, že to nestačí, že musí současně dělat i další uvedené kroky.

Jenže už samotný fakt, že vláda sebere lidem méně peněz z peněženek, znamená do budoucna menší moc vlády nad našimi životy. Menší moc = menší prostor pro korupci a menší riziko, že nám bude vláda škodit. Je to univerzální pojistka, ať už vládne Petr nebo Pavel. Svobodní proto snižování daní považují za správný krok a místo hledání důvodů pro nesnížení daní, vidí cestu v hledání způsobů pro snížení výdajů.

Pravé důvody protestu proti snižování daní možná poodhalil ve svém článku Lukáš Kovanda: "(o pocitech některých po nástupu Babiše...) Oni vlivní lidé postupně pochopili, že se v něm spletli, resp. že je jaksi převezl, využil a odhodil, a rádi by zase někoho jiného. Konečně někoho, kdo bude „vládnout moudře a spravedlivě“.

Nikdo takový ale není. Jsme jenom lidé. Takže čím méně moci nad našimi životy jiní lidé – politici – mají, tím lépe. Jenže tohle pořád není v obecném povědomí. Pořád se věří v příchod osvíceného vládce. Takže se mnozí zase spletou, jako s Babišem. Až pochopíme, že klíčem je zmenšení a osekání státu, razantní snížení přerozdělování, bude to malý zázrak. Zatím jsme mu bohužel vzdáleni. Což právě dokládá debata o zrušení superhrubé mzdy.

I ta část vlivných lidí a expertů, jež se má za „protržní“, najednou její zrušení kritizuje. Protože Babiš. Vždyť ale přece jde o rozsáhlé snížení přerozdělování. Prakticky všichni lidé si polepší; pohorší si vlastně jen část velkých vlastníků řady nemovitostí, tak co?"

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama