ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2022 19:16:00

Šedesát tisíc zaměstnanců EU bude mít až o 8,5 procenta vyšší plat

Šedesát tisíc zaměstnanců EU bude mít až o 8,5 procenta vyšší plat

Komentář na facebookovém profilu k zvyšování platů úředníků Evropské unie

 Na výrazné zvýšení platů se může ještě letos těšit na šedesát tisíc lidí, pracujících pro Evropskou unii, Evropskou komisi či Parlament a Radu, tedy i řadoví úředníci. Očekává se, že jejich výdělky vzrostou až o 8,5 procenta, protože v Belgii a Lucembursku jsou indexovány podle inflace. Informaci zveřejnil německý list Handelsblatt.

Jak je to možné v současné ekonomické krizi? „Od roku 2013 dochází každoročně k automatické aktualizaci platů. Vývoj platů je vázán na inflaci, takže úředníci EU a poslanci Evropského parlamentu se nemusejí bát snížení platů,“ zjistili reportéři nejčtenějšího německého deníku Bild.

Skokové zvýšení platů je však politicky citlivé: Prudký nárůst cen energií a potravin trápí mnoho Evropanů. Pochopení občanů, že zaměstnanci EU budou chráněni před důsledky inflace zvýšením platů, je velmi malé a považují takový postup za nepřijatelný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama