ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2021 10:57:00

Stojíme za naším Honzou Dočekalem

Stojíme za naším Honzou Dočekalem

Komentář na facebookovém profilu k výzvě, aby ODS vyloučila Jana Dočekala ze svého klubu v zastupitelstvu Prahy 6

 Po manifestaci „Otevřeme Česko“ 10. ledna 2021 na Staroměstském náměstí v Praze proti vládním opatřením, přišla některá média s informací, že zastupitel za ODS vedl protivládní demonstraci s tím, že Piráti a Zelení z Prahy 6 vyzvali občanské demokraty, aby za to Honzu Dočekala ODS vyloučila ze svého klubu.

Tuto informaci bychom rádi uvedli na pravou míru. V prvé řadě je třeba zmínit, že Honza Dočekal, který manifestaci (spolu)moderoval, je místopředsedou strany Svobodní a zároveň zastupitelem na Praze 6. Na akci vystupoval jako soukromá osoba bez jakékoliv vazby na Prahu 6, kde je sice na základě koaliční dohody zařazen v zastupitelském klubu ODS, avšak byl zvolen za stranu Svobodní.

Svobodní se za svého místopředsedu rázně postavili a tvrdí, že moderování celé akce zvládl na jedničku. Předseda strany Libor Vondráček na oficiálních FB stránkách Svobodných doslova uvedl: “Honza Dočekal moderoval demonstraci, na které se nestala žádná výtržnost, byla naprosto v klidu. SECURITY složku může onálepkovat každý, jak chce. Za mě ale mají nálepku hrdinové. Zvládli tu akci perfektně. Všichni odešli bez úhony, nikdo se nezranil, nikomu se nic nestalo. Děti, rodiny i starší lidé se mohli po celou dobu cítit bezpečně. A nejvíce mě potěšilo, že v určitých chvílích tleskali lidé na podiu, pod podiem, security, antikonfliktní tým, policie státní i městská. Kdo tam nebyl (třeba Piráti z Prahy 6), ten může psát takovéto kraviny. Každý, kdo tam došel a psal mi po akci, ten je rád, že byl u toho.”

Svobodní reakci Pirátů a strany Zelených rázně odsuzují. Je zcela nepřijatelné, aby vyzývali klub ODS k vyloučení zastupitele Dočekala za to, že dle slov Pirátů „moderoval a podporoval akci po boku extremistů, jejímž přímým následkem je zahlcení zdravotních kapacit města a uvrhnutí do karantény značné části příslušníků už tak přetíženého IZS“. V pozadí tohoto bezprecedentního útoku na svobodu slova a shromažďování, které jsou zaručeny Listinou základních práv a svobod a taktéž zakotveny v Ústavě ČR, spatřujeme frustraci několika opozičních zastupitelů za Zelené a Piráty na Praze 6, kteří se tímto způsobem snaží narušit bezchybně fungující koaliční spolupráci. Pro úplnost je třeba uvést, že za svého kolegu Dočekala se jednomyslně postavil i celý zmíněný zastupitelský klub ODS.

"Ze strany Pirátů jde o zcela nepravdivý a útočný komentář, který je značně paušalizován. Nešlo o žádnou akci extrémistů, ale o pokojnou demonstraci odborníků, doktorů, umělců a zástupců jednotlivých oborů, kteří jsou nejcitelněji zasaženi Covidem. Je zcela nepřijatelné, aby takto politická strana (Piráti) umlčovala a snažila se trestat ty, kteří projeví či mají na věc jiný názor“, říká tiskový mluvčí Svobodných Marek Hejduk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama