ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2020 9:09:00

Svobodní v úterý slavili den daňové svobody, ale dnes budou chtít nižší daně

Svobodní v úterý slavili den daňové svobody, ale dnes budou chtít nižší daně

Proč Svobodní letos stejně jako každý rok slaví den daňové Svobody? Chceme nízké daně, více peněz v domácnostech a méně přerozdělování,“ říká předseda Svobodných Libor Vondráček.

Svobodní se tak sešli poslední červnový den napříč Českou republikou, aby si například rozdáváním půlky koblihy připomněli, že stát lidem sebere minimálně polovinu výdělku na daních.

„Snížení a zjednodušení daní by vyřešilo mnohem více problémů, než se může zdát,“ říká ve Svobodných novinách předseda Libor Vondráček, který se osobně účastnil akci na více místech v Jihočeském kraji. Svobodní se současně rozhodli sbírat podpisy i pod petici, která se z papírové verze přesune v červenci na web petice.com.

K petici a dnešnímu dni místopředseda strany Alois Sečkár uvádí: „Neptejte se, co můžete udělat pro stát, ani co má stát udělat pro vás. Ptejte se, co pro vás stát za vaše peníze dělat nemusí.“ V podobném duchu se vyjadřuje i další místopředseda Luboš Zálom: „Cesta k bohatství a prosperitě nevede přes státní přerozdělování. Lidé sami nejlépe vědí, jak se svými penězi naložit.“

Petice, pod níž dnes startuje sběr podpisů v sobě má hned několik konkrétních návrhů, které odpovídají plánům Svobodných v jejich programu: „My, níže podepsaní občané České republiky prostřednictvím této petice dle zákona č. 85/1990 Sb., jsme přesvědčení, že vysoké daně škodí společnosti a lidem v ní žijícím. Vyzýváme tímto podpisem vládu, aby dodržovala své programové prohlášení a ukončila zvyšování a komplikování daní. Požadujeme opak. Žádáme sjednocení DPH na 14 % a zrušení daní, které vynášejí minimum prostředků podobně jako daň z nabytí nemovitosti – daň silniční, z plynu, z elektřiny či z uhlí.“

Tématem letošního dne daňové svobody je i plánové vysoké zadlužení, a to také v reakci na předchozí politiku vlády v dobách prosperity, kterou Svobodní považují za rozhazovačnou. Vyjadřují se k ní oba zbývající místopředsedové, kteří se dne daňové svobody účastnili v ulicích obou našich největších měst.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama