ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2020 22:51:00

Trochu nám to připomíná premiérovo věštění z kříšťálové koule

Trochu nám to připomíná premiérovo věštění z kříšťálové koule

Komentář na facebookovém profilu k navrženému schodku státního rozpočtu pro příští rok

 Více než schodek 320 miliard pro rok 2021 nám vadil schodek 320 miliard v souhrnu let 2015 až 2019. V dobách mimořádného růstu byly takové schodky ostudné, přestože hospodaření státu nakonec většinou dopadlo lépe.
Dnes už víme, že schodek státního rozpočtu bude 320 miliard, přestože nevíme, jaké daně se budou v roce 2021 platit?! Ještě více nejasností přináší i fakt, že příjmy vychází ze záříjové predikce, takže se ministerstvo financí neobtěžovalo aktualizovat údaje vzhledem k listopadovým datům.

Trochu nám to připomíná premiérovo věštění z kříšťálové koule, ale do smíchu nám není, protože jde opravdu o velký dluh pro budoucí generace. To vše bez známky snahy ušetřit na provozních výdajích ministerstev a snížit množství úředníků.

Jde o opravdu velké zadlužení do budoucna a bude trvat jistě velmi dlouho, než se stávající dluh zaplatí. Jaký je váš názor na to, že si vláda v podstatě výši schodku "vycucala z prstu"?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama