TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2019 11:21:00

Pracovní léto pražských radních

Pracovní léto pražských radních

Na čem přes léto pracují zastupitelé MHMP za TOP 09? Nabízíme stručný přehled toho nejdůležitějšího.

 

  Petr Hlaváček – 1. náměstek primátora

Začínáme vyřizovat tisíce připomínek k Metropolitnímu plánu
Ke klíčovému dokumentu, který v příštích letech zásadně ovlivní podobu hlavního města jsme posbírali 45 968 připomínek. Řada z nich je duplicitních, ale stejně se musíme vypořádat s várkou přes 14 tisíc připomínek. Na podzim začneme vyjednávat s městskými částmi a budeme se snažit vyjíc maximálně vstříc. Pak nás čeká ten největší oříšek, a to jsou nároky jednotlivých státních institucí, jejichž požadavky jsou často protichůdné. Ale zvládneme to. Musíme to dát do konce roku 2022. Nic jiného si nepřipouštím.

V Krči jsme prolomili ledy
Dokázali jsme se dohodnout s majiteli pozemků vedle nemocnice v Krči, které potřebujeme pro výstavbu trasy metra D. Pozemky si bude město pronajímat za zhruba deset milionů ročně. Dohoda je o to cennější, že developerský projekt majitelů pozemku bere ohledy na zájmy města. Vzniknou nové byty, kanceláře, multifunkční prostory, ale žádné velké obchodní centrum.

Negrelliho viadukt dostává jasné kontury
S podporou města a Správy železniční dopravní cesty se nám podařilo dotáhnout studii využití Negrelliho oblouků v Karlíně. Velký dík patří práci kolegů architektů Yvette Vašourkové a Igora Kovačeviče, kteří vizi využití oblouků zpracovali. Mix komerčních a nekomerčních subjektů změní okolí druhého nejstaršího mostu v Praze v živé a životaschopné veřejné prostranství, které respektuje historický ráz Karlína.

Jan Chabr – radní pro oblast správy majetku a majetkových podílů

Rozjíždíme revitalizaci veřejného osvětlení
V minulosti dlouhodobě problematická správa veřejného osvětlení dostane jasná pravidla a hlavně koncepci. Zadáváme ke zpracování rozsáhlou analýzu, která zohlední technický stav, ekologická hlediska, ale třeba architektonicky-urbanistickou problematiku. Na základě analýzy vypracujeme dlouhodobou koncepci veřejného osvětlení, která umožní jeho modernizaci, ale také zavedení vysokorychlostního internetu v Praze pomocí optických kabelů.

Pokračujeme v otevřené politice hospodaření města
Znovu jsme o kousek rozšířili portál otevřených dat, který se týká majetku metropole. Tentokrát jde o přehled nebytových prostor. Každý může získat představu o využitých a nevyužitých prostorách v majetku města. Vedle větší transparentnosti tak jde i o službu případným zájemcům o pronájem nebytových prostor.

Nová flotila ekologicky šetrných automobilů
Společnost Technologie hl. m. Prahy, která spravuje veřejné osvětlení dostala 12 nových užitkových vozů s pohonem na stlačený zemní plyn. S ohledem na to, že jen dodávky firmy najedou ročně kolem 300 kilometrů jde nejen o ekologicky šetrnější, ale i výrazně levnější provoz.

Ukončena spolupráce s realitkou Svoboda & Williams
Praha v letech 2005, 2007 a 2015 pronajala několik bytů na lukrativní adrese v centru metropole s realitní kanceláří pana Prokopa Svobody. Ukázalo se, že byty jsou využívány ke krátkodobým pronájmům pro turisty. Proto jsem se s panem Svobodou dohodl na ukončení nájemních smluv.

Odkup a výměna strategického majetku
Podařilo se na složitých jednáních dohodnout s církevním řádem milosrdných bratří odkup odsvěceného kostela Šimona a Judy na Starém Městě. Původní cenu 129 milionů se povedlo snížit na 99 milionů. Pokud to schválí Vatikán, máme v majetku strategické pozemky a sídlo Symfonického orchestru FOK.
Máme předběžnou dohodu s firmou B+3 Real na směnu pozemků na Vidouli v Praze 5. Za parcely ve Stodůlkách, na Střížkově a ve Vysočanech získáme zbylé pozemky na vrchu Vidoule, které ještě nemá město v majetku. Je to zásadní pro plánovanou výstavbu multifunkčního veřejného sportovního areálu. Soukromá společnost ještě v rámci transakce doplatí městu přes 100 milionů korun.

Jiří Pospíšil – předseda TOP 09

Nepřipravené zvýšení ceny taxi
Ohradili jsme se proti záměru novely vyhlášky o provozu taxi, která má umožnit zvýšení cen. Takto závažný návrh, který ve svém důsledku může omezit působení alternativních služeb přepravy nebyl projednán v pražské koalici. Proto jsem se proti způsobu, jakým má být novela vyhlášky předložena ohradil a budeme o materiálu věcně jednat.

Chceme stabilní Pražskou plynárenskou
Další z řady populistických gest ze strany Pirátů, které je třeba rázně odmítnout. Návrhy Pirátů na odvolání ředitele PP Janečka jen tak bez ničeho a od stolu mohou destabilizovat společnost, která pro město ročně generuje zisk kolem 1.5 miliardy korun. Jde o akciovou společnost s jasnými pravidly, a ne odbor magistrátu (ne)řízený Piráty. Je třeba respektovat principy konzervativní politiky, a ne si hrát na revolucionáře.

Absurdní vládní divadlo
Na celostátní úrovni nadále ostře kritizuji trapné tanečky kolem výměny ministra kultury, dalších ekonomických skandálů kolem impéria premiéra Babiše a nepřijatelných výroků prezidenta Zemana, který v případě SPD legitimizuje „hodnoty“ pro nás naprosto nepřijatelné. Na tyto věci je třeba neustále upozorňovat a nesmířit se se stavem věcí.

Jiří Koubek – starosta Libuše a Písnice

Přidáváme dvě třídy Mateřské školky
Dokončili jsme přípravy projektu výstavby dvou nových tříd Mateřské školky v ulici K Lukám a stavbu plánujeme zahájit 29. července. Na půlroku to sice částečně omezí provoz stávajících dvou tříd, ale odměnou všem bude renovovaná zahrada a nové herní prvky. Děkuji všem, kteří se na náročném projektu se zapojením fondů EU podíleli.

Finišujeme plánované rekonstrukce ulic
Průběžně dokončujeme plán rekonstrukce ulic jak v Libuši, tak v Písnici. I přes určité technické problémy s výměnou více vodovodních šoupat, než předpokládal podnik PVK jedeme v zásadě podle plánu a můžeme připravovat rekonstrukce dalších ulic.

Radek Vondra – starosta MČ Praha 14

Výstavba biotopového koupaliště je stále účelově blokována
Jeden z dlouhodobých projektů na výstavbu přírodního koupaliště v Kyjích nabírá další zpoždění kvůli členům z hnutí ANO. Projekt, který se měl začít realizovat loni, je stále blokován ze strany spolku Čtrnáctka, který účelově založilo hnutí ANO. Spolek napadl stavební povolení, a tak nás, a pochopitelně i obyvatele, místo koupání čeká i toto léto úřednická mašinérie.

Rozjíždíme dlouhodobě očekávané rekonstrukce ulic
Aktuálně spouštíme nutnou rekonstrukci hloubětínských ulic Zelenečská a Zálužská, které po opravě dlouho volají. Kromě nového povrchu přibude i veřejné osvětlení a revitalizace stávajících kabelových rozvodů. V polovině října bychom měli rádi hotovo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama