TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2010 19:02:11

Putnová: Parlamentní NEJ

Putnová: Parlamentní NEJ

Konec roku je dobrý důvod k malé rekapitulaci. Předkládám vám svých 09 parlamentních NEJ roku 2010.

  Vážení čtenáři, milí přátelé,
v posledním půlroce jsem zveřejňovala  svoje postřehy z jednání ve Sněmovně v Parlamentním kukátku a také  na svém blogu. Konec roku je dobrý důvod k malé rekapitulaci. Předkládám vám svých 09 parlamentních NEJ roku 2010:
 
NEJvětší šrumec  ve Sněmovně vyvolalo jednání o fotovoltaice. Dostávala jsem desítky mailů od příznivců i odpůrců. Moji bývalí studenti se rozdělili na dva tábory. Oba se dovolávaly ekonomické racionality, ke které jsme je na fakultě vedli. Poučení je zřejmé – když se něco  na začátku nepovede, tak náprava stojí obrovské úsilí a výsledek může být stejně  jenom kompromis.
 
NEJvětší trapas se mně podařil nedávno. Omylem jsem poslala e-mail adresátovi, kterému nebyl, ale  vůbec nebyl, určen. Britské ambasádě. Moje krátká omluva okamžitě následovala, abych v tom  už dál příliš nešlapala…
 
NEJvětší pocta, které se mi dostalo, je členství v Radě Národního divadla v Praze. Doufám, že Brňáky a Moraváky  budu ve Zlaté kapličce dobře zastupovat.
 
NEJvětší radost v posledním půlroce  mně přinesly  výsledky parlamentních voleb. Obrovská naděje, energie a očekávání. Vzpomínáte?
 
NEJbláznivější nápad jsem pojala na podzim. Chtěla bych běžet pražský 1/2Maraton jako výraz podpory sportování. Bláznivé myšlenky se rychle šíří. Získala jsem  v  klubu nečekaně mnoho pochopení  a příslibů  startu od kolegů. Sportovců je v našem klubu víc, než si myslíte. Těším se, že Topácký tým bude  2.4.2011  početný a veselý.
 
NEJsilnější zážitek mě čekal 29.11. Zúčastnila jsem se rekviem za Karla IV, od jehož smrti uplynulo 632 let. Rekviem sloužil pan arcibiskup Dominik Duka v Kapli sv.Kříže na Karlštejně.  Dojetím jsem skoro  nedýchala. Jistě k velké radosti památkářů. Po mši vyvětrali a  kapli zase na dlouho zavřeli.  
 
NEJvětší dusno bylo ve Sněmovně, když se schvalovaly „úsporné“ zákony, a to ve stavu legislativní nouze. Napětí se dalo krájet. Zažila jsem to poprvé, ale obávám se, že ne naposledy.
  
NEJvýznamnější  politickou  výzvou je pro mne vedení „školského“ výboru. Zastřešuje dvě ministerstva – kultury a školství. Posledně jmenované spravuje druhý největší balík
státního rozpočtu – 125 miliard Kč. Náš výbor je kontrolním orgánem, schvalujeme 7 kapitol závěrečných účtů státního rozpočtu, nejvíc ze všech sněmovních výborů.
 
Dobrá zpráva na konec.
Medvěda jsme letos  poprvé neporcovali, jak se můžete snadno přesvědčit.
 
NEJsrdečnější vánoční pozdrav a  dobrý rok 2011 přeje

Anna Putnová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama