ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2014 22:37:30

Nejsem fanynka Babiše. Ale kauza OKD rozmáznutá v "jeho" Mf Dnes mě potěšila

Nejsem fanynka Babiše. Ale kauza OKD rozmáznutá v "jeho" Mf Dnes mě potěšila

Rozhodně nejsem fanynka Andreje Babiše. Ale kauza OKD lehce rozmáznutá v "jeho" včerejší Mf Dnes mě potěšila. I když po kolikáté se o této věci píše a hlavně proč už dávno aktéři z nejvyšších pater politiky za "zpronevěru" téměř šesti miliard nesedí?

Odpověď je snadná, čím více peněz je ze státního ukradeno, tím složitější je síť vazeb a tím menší je pravděpodobnost, že se to vyšetří.

Možná by to znamenalo zhroucení křehkých vláken naší pseudodemokracie, na kterou sice nikdo moc nevěří, ale na úplnou pravdu také není připraven. Jak říkám, kvůli řadě objektivních důvodů nejsem obdivovatelkou našeho nového ministra financí, ale pokud okopávání koaličního partnera dotáhne do konce a kauza OKD se konečně vyšetří, nebudu ČSSD litovat.

Jen se obávám, že to je pouze taková hra jako svého času Promopro. Miroslav Kalousek si také chvíli hrál jako kočka s myší s Alexandrem Vondrou. Lidé se spravedlivě rozčilovali nad novinovými články (a to zdaleka nebylo tolik peněz) a ono možná šlo o obyčejnou vydíračku v přímém přenosu. Chlapci se podle mě na něčem nedohodli na ministerstvu obrany, a tak bylo potřeba udělat bububu a postavit exministra Vondru zpátky do latě.

To se povedlo (ostatně zlí jazykové tvrdili, že to bylo celé jen nedorozumění a nikoli snaha očistit ministerstvo obrany) a celá věc vyšuměla a pánové se opět v kuloárech srdečně plácali po ramenou. Divadlo pro veřejnost skončilo stejně rychle jako začalo. A tak to může být i se staronovým skandálem okolo OKD. Je jasné, kdo je v koalici silnější hráč a kdo ví, o co v celé kauze ve skutečnosti jde. O pravdu a spravedlnost jen velmi stěží.

Krásnou neděli radši asi bez politiky:-) 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama