ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2013 12:38:30

Přála bych si, aby noví poslanci také uměli navštěvovat veterány

Přála bych si, aby noví poslanci také uměli navštěvovat veterány

Kateřina Klasnová, exposlankyně VV, opět navštívila válečné veterány. Prvně tak učinila ještě jako místopředsedkyně sněmovny.

"Byla jsem a zůstávám dosud jedinou vysoce ústavně postavenou činitelkou, která přijela veterány pozdravit. Velmi bych si přála, kdyby na mou tradici navázal někdo z nově zvolené sněmovny. Politici většinou kladou věnce za zájmu médií, ale aby přijeli navštívit přímo válečné hrdiny, je nenapadne. Přitom oni jsou každou návštěvou velmi potěšeni, stejně, jako byli dnes," uvedla Klasnová po setkání s veterány v pražské ÚVN-Střešovicích. Mezi veterány s ní zavítal i její manžel Vít Bárta.

Za veterány a veteránkami přijela Kateřina Klasnová jako obvykle s dárkovými taškami, v nichž nechyběly sladkosti, ovoce či džusy. Dámy dostaly pugét, v dnešní slavnostní den ovázaný trikolórou. Květiny předal veteránkám manžel Klasnové, Vít Bárta. "Samozřejmě jsme rozebrali volby, protože veteráni aktuální dění velmi pečlivě sledují. Hovořily jsme ale například o osudu volyňských Čechů, protože tři veteránky z Volyně pocházejí," přiblížila Klasnová.

Ta se také válečným hrdinům omluvila za to, že již nestihla splnit slib, daný při své poslední návštěvě, totiž pozvání veteránů na prohlídku sněmovny. "Byli jsme původně domluveni, že výlet pro pražské i karlovarské veterány uspořádáme v září, ale vzhledem k srpnovému konci sněmovny jsme to už nezvládli. To je asi jediný důvod, proč mě mrzí, že se bývalá sněmovna rozpustila," řekla Klasnová.

Vasilu Korolovi pak Klasnová s Bártou také pogratulovali k znovuzískání válečných vyznamenání, jež mu letos ukradli neznámí zloději. "Kopie vyznamenání získal pan Korol díky ministerstvu obrany. Těch poct si velmi váží, i když ty původní jsou svou hodnotou samozřejmě stejně nenahraditelné," řekla exposlankyně. Na metály se oba manželé šli podívat i k pilotovi Michailu Vasilkovi. Ten byl nadšen zejména návštěvou Bárty, s nímž si při posezení několikrát přiťukával červeným vínem.

Klasnová si více povídala s dámami. Například s Jiřinou Jirákovou, jež byla v květnu povýšena do hodnosti plukovnice ve výslužbě, Klasnová diskutovala o tom, jak pěstovat orchideje. "Paní plukovnici totiž doslova kvetou pod rukama, i nyní opět nasazují na květ," usmívala se Klasnová.

Veteráni ji dnes uvítali už jako starou známou a vůbec je netrápilo, že již není poslankyní. "Nám její funkce nevadily," smála se dokonce plukovnice Jiráková. "Paní Kateřina je milá, bezprostřední a každé setkání s ní je příjemné," shodli se dámy a pánové ve střešovickém Domově pro válečné veterány. Do konce roku hodlá Klasnová navštívit znovu i veterány v Karlových Varech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama