Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2015 8:04:09

NĚKOLIK OTÁZEK…???

NĚKOLIK OTÁZEK…???

Pro les není vidět stromy a pro stromy není vidět les. Co bylo v odposleších německé kancléřky Merkelové, z odposlechů pořizovaných USA?

 Je Německá premiérka od té doby pod tlakem, nebo dokonce vydíraná? Proč do té doby konstruktivní politička se začala chovat nekonstruktivně? A koho všeho USA odposlouchávalo nejen v Německu, ale v zemích EU a po celém světě? Koho pak v ČR, nebo třeba v Polsku?

Je načasované odhalení USA o podvodech automobilového koncernu VW? Nakolik je tato informace časovaná a má podkopat ekonomiku nejen Německa, ale i jiných zemí EU, nebo jen náhodou vyvstala na povrch sama od sebe a nikdo o ní nevěděl?

Proč je dnes v pozadí zájmu konflikt Izrael- Palestina? Co se tam děje? Nenahrává celé napětí kolem Islámu náladám podporujícím Izrael? Jaký bude vztah Evropanů k sounáležitostí s „bojem“ Izraele? Jaké jsou dnes vazby Izrael- USA?

Proč byla eskalována situace na Ukrajině formou konfrontace EU, NATO – Rusko? A proč se dnes o Ukrajinu nikdo nezajímá a zůstala jen mementem „nespravedlnosti Ruska“? Respektive, proč obratem existují detailní satelitní záběru Ruské armády v Sýrii, ale ani jeden satelitní záběr z Ukrajiny? Snižují tyto „Ukrajinské argumenty“ mezinárodní pozici Ruska zejména v řešení konfliktu v Sýrii?

A hlavně odkud se financují zbraně, munice a proviant do IS, když drtivá většina zbrojovek je v Evropě a nebo v USA, popřípadě Izraeli? Existuje podpora IS od bohatých arabských zemí, jejichž ekonomika je spojená s ropu? Jsou to ty stejné země, které mají spojenecké smlouvy a obchodní dohody s USA?

Proč nikde není ani zmínka o válce v Jemenu, kterou vedou Saudové?

Je bankovní sektor, který je vlastněn velice úzkým společenstvím tak neschopný rozklíčovat finanční toky za zbraně, munici a proviant tekoucí do IS? Jsou tedy k ničemu bankovní dohledy a přísná nařízení v rámci protiteroristických aktivit - zejména v USA a EU? Nebo je to vše placeno v hotovosti v kufrech plných desítek milionů dolarů?

Proč má USA a EU vypracovány dlouhodobé strategie na ekonomické a ekologické vývoje světa na desítky let dopředu, ale hromadné stěhování národů v rámci politických a vojenských konfliktů je překvapení, které se ukazuje ze dne na den?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama