Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2015 8:00:01

REPORT: Zasedání APF v Bruselu. Vandas ve vedení evropských nacionalistů

REPORT: Zasedání APF v Bruselu. Vandas ve vedení evropských nacionalistů

Poslední listopadový den se uskutečnilo v Bruselu v budově Evropského parlamentu pravidelné zasedání Aliance pro mír a svobodu (APF), jejíž členem je i Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS).

Poslední listopadový den se uskutečnilo v Bruselu v budově Evropského parlamentu pravidelné zasedání Aliance pro mír a svobodu (APF), jejíž členem je i Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS). Delegace DSSS přijela do Bruselu v čele s předsedou strany Tomášem Vandasem, jehož doprovázeli výkonný místopředseda Jiří Štěpánek, místopředseda a předseda Dělnické mládeže Erik Lamprecht a člen Republikové smírčí a rozhodčí komise Libor Sojka. Jednání se zúčastnili zástupci několika evropských nacionalistických stran a hnutí.

Roberto Fiore za italskou Forza Nuova (Nová síla), Udo Voigt europoslanec za německou NPD, Jens Pühse, člen vedení NPD, Nick Griffin dlouholetý předseda Britské národní strany a bývalý europoslanec, Herve van Laethem, předseda belgické strany NATION (Národ), Swen Hollandson za Danskernes Parti (Dánská strana), Gonzalo M. Garcia, ze španělské Democracia nacional (Národní demokracie), Stefan  Jacobsson, předseda Svenskarnas parti (Švédská strana) a nacionalističtí aktivisté z Polska a Francie.

V úvodu zasedání byla přečtena zdravice od řeckého Zlatého úsvitu, ve kterém bylo vyjádřeno přesvědčení, že APF bude hrát v budoucnu velkou roli v evropské politice, protože přesně pojmenovává současné problémy a nachází jasné řešení současné evropské krize. Předseda APF Fiore v úvodu svého projevu oznámil záměr zástupců APF navštívit v lednu následujícího roku Sýrii, kde jsou plánovaná setkání s představiteli legální syrské vlády, poslanci a ministry. V dalších bodech svého projevu se dotkl plánovanému záměru rozšířit spolupráci o další nacionalistické politické subjekty.

Pochopitelně se také věnoval otázce Turecka, které svojí nesmyslně dobrodružnou, hazardérskou a imperiální politikou ohrožuje bezpečnost Evropy. Turecko se vyděračskou taktikou snaží dostat do Evropy, požaduje bezvízový styk a tím proniknout do evropské politiky. A vrcholné orgány Evropské unie k tomu vystrašeně mlčí. Merkelová chce příliv Turků do Evropy, tak jako zapříčinila uprchlickou krizi. Fiore požadoval velkou celoevropskou protitureckou kampaň. Byla dojednána protestní akce v každé evropské zemi před tureckou ambasádou, kde by obyvatelé vyjádřili svoje odmítnutí Turecka do evropských struktur.

Sekretář Jens Pühse se svém projevu oznámil přihlášku Ľudové strany – Naše Slovensko do APF, což bylo přijato účastníky potleskem a uspokojením. Připravuje se také vstup nových nacionalistických subjektů ze Švýcarska a Lotyšska. Dále pohovořil o kyperských parlamentních volbách, kde kandiduje vlastenecký subjekt a APF mu chce pomoci v kampani prodeje triček, s nápisem Braňte Kypr – Zastavte tureckou okupaci. Trička budou k dispozici i pro zájemce z ČR.

Uprostřed jednání došlo k volbě vedoucích orgánů AFP, kde pro české nacionální hnutí je důležité, že do vedení AFP byl zvolen všemi hlasy předseda DSSS Tomáš Vandas. Toto zvolení je jasným oceněním mnohaleté vlastenecké práce předsedy strany a jeho zvolením se české národní hnutí dostává do mezinárodního povědomí.

Europoslanec NPD Udo Voigt oznámil účastníkům, že se chystá setkání velvyslanců Sýrie, Íránu a Ruska na půdě Evropského parlamentu k řešení občanské války v Sýrii a uprchlické krize. Vyjádřil mínění všech účastníků, že APF je na straně legální syrské vlády a byla s ní od začátku konfliktu. Zástupci APF byli první, kdo začal navštěvovat oficiální syrské úřady, a nyní se ostatní země pomalu rozhoupávají ke spolupráci také. Po lednové návštěvě se připravuje velký kongres APF, kterého by se měl zúčastnit i ruský velvyslanec, ale jeho návštěva Evropského parlamentu je předmětem jednání, protože je nutné zajistit jeho bezpečný vstup do Evropského parlamentu. Proto Udo Voigt celou záležitost projednává u soudu ve Štrasburku, aby velvyslanci nebylo bráněno vstupu do parlamentu, protože vrcholné orgány EU jsou nesmyslně rusoföbní.

V otázce Sýrie prohlásil europoslanec Voigt, že je nutné zahájit poválečnou rekonstrukci Sýrie a tím umožnit návrat syrských uprchlíků z Evropy. Vše by se dělo za úzké spolupráce se syrskými úřady. V plénu byla projednávána hesla na podporu Sýrie, jako jsou: Sýrie válčí za Evropu, Sýrie válčí za nás anebo Sýrie válčí proti terorismu.

V následné diskusi vystoupil člen vedení APF a předseda DSSS Tomáš Vandas s jasným prohlášením: „Soustřeďme se na otázky, které nás všechny spojují, tedy téma imigrace, která zajímá a trápí většinu evropských obyvatel,“ což účastníci zasedání ocenili souhlasným potleskem.

Po skončení oficiálních jednání přijali účastníci delegaci syrských zástupců v čele s členkou syrského parlamentu, reprezentujících legálního prezidenta Asada. Poslankyně jménem všech členů delegace upřímně poděkovala za podporu APF v boji syrské armády proti teroristům. Za všechny účastníky promluvil Tomáš Vandas, který řekl: „S obdivem sledujeme boj syrského lidu proti terorismu a v tomto boji stojíme zcela na vaší straně. Sýrie bojuje i o naší bezpečnost. Sýrie stojí v první linii boje proti terorismu. Mohu vás ujistit, že občané České republiky mají zcela odlišný názor, než česká vláda.“

Bruselská jednání ukázala, že evropští nacionalisté se sjednocují a zahajují jasnou kampaň, která má zachránit evropský kontinent před ekonomickými nájezdníky. APF je spolupracující rodinou evropských nacionalistických stran, které mají jasnou vizi budoucnosti – Evropa bez EU a za Evropu národů!

Zajímavostí návštěvy delegace DSSS v Bruselu bylo její setkání s europoslancem za TOP 09 Štětinou, o kterém informoval i deník Blesk

Tiskové centrum DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama