Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2016 15:25:25

VANDAS (DSSS): Křesťanství jako zástěrka

VANDAS (DSSS): Křesťanství jako zástěrka

Vláda premiéra Sobotky provádí, navzdory nesouhlasu drtivé většiny občanů, přijímání imigrantů do České republiky. V posledních dnech přicestovaly skupiny migrantů z Iráku.

Vláda premiéra Sobotky provádí, navzdory nesouhlasu drtivé většiny občanů, přijímání imigrantů do České republiky. V posledních dnech přicestovaly skupiny migrantů z Iráku, přičemž byl tento proces doprovázen mediální masáží o tom, jak jim tu bude konečně dobře, že se integrují do společnosti, stát jim zajistí bydlení, vzdělání, práci atd. Při každé příležitosti se rovněž neopomnělo zdůraznit, že jde o „křesťanské uprchlíky“. 

Zdá se, že křesťanství se stalo v této situaci jakousi zástěrkou, která má zmírnit negativní emoce u veřejnosti. Zajímavý pokus v zemi, která se řadí mezi nejateističtější v Evropě. Nicméně je nepochybné, že řada lidí si právě v této souvislosti řekne, že se vlastně nic neděje, že jde také o křesťany, kteří vyznávají naše hodnoty.

Zkoumal vlastně někdo, jak to je s tím křesťanstvím doopravdy, nebo se spokojil jen s ujištěním, že oni věří a mají křížek na krku? Dovedu si představit, že ta druhá varianta je pravděpodobnější.

Já osobně odmítám imigranty, ať se prohlašují za křesťany jak chtějí. Jak se říká, s jídlem roste chuť a pokud za čas zde bude jejich příbuzných mnoho tisíc, může se stát, že křížek půjde z krku a ve jménu Alláha mohou přijít na řadu krky naše… 

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama