Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2022 21:09:00

Bezradný premiér musí ihned skončit

Bezradný premiér musí ihned skončit

Výzva na facebookovém profilu k demisi vlády Petra Fialy

 Podle Eurostatu má Česká republika třetí nejvyšší inflaci v celé Evropské unii… Vláda Petra Fialy očividně definitivně vzdala boj s růstem cen. Ekonomický poradce premiéra Petra Fialy Štěpán Křeček veřejně jménem Fialovy vlády napsal: "Boj s inflací jsme prohráli. Nyní již (pro naši vládu) neexistuje myslitelný způsob, který by prudký růst cen dokázal rychle zastavit." A já na to vládě říkám jediné možné - podejte okamžitě demisi! ! Za této situace by měl okamžitě zakročit i prezident Zeman.

Tahle vláda diletantů, kteří za půl roku zničí celou naší republiku a miliony občanů uvrhnou do chudoby musí jít okamžitě pryč! Bezradný premiér, který po pár měsících vzdává boj za svoji zemi a hodí občany přes palubu, musí ihned skončit!

Vždyť v Česku už probíhá historicky největší pokles životní úrovně, jaký republika ve své historii od roku 1993 pamatuje! Rapidní inflace při poměrně slabém růstu mezd letos způsobí suverénně největší pokles životní úrovně od roku 1993! Raketový meziroční dubnový růst inflace o 14,2 % je nejvyšší za posledních třicet let. Takto vysoká inflace tvrdě poškozuje české občany a znehodnocuje jejich úspory. Nízkopříjmovým občanům už i znemožňuje nákup některých potravin, přístup k veřejné dopravě i k dalšímu zboží a službám, které jsou pro ně kvůli vysokým cenám prakticky nedostupné.

Meziročně nejvíce zdražuje elektřina (o 30 %), plyn (o 44 %), tuhá paliva (o 24 %), teplo a teplá voda (o 18 %). Dramaticky rostou i ceny určitých základních potravin, jako je mouka, cukr či mléko.

DEMISI!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama